Ga naar de inhoud
Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven!

Aflevering 115 | 7 oktober 2022

Zoete trek? Samuel got you covered! Voor het weekend maakt hij een smeuïge walnotenkaramel-taart en lekkere chocoladebonbons. Daarnaast krijg je handige tuintips voor ons huidige klimaat, neemt Mijke je mee in het maken van natuurtekeningen en staat de aflevering weer vol met inspiratie voor binnen én buiten.

Kijkersvraag voor Tom

De kijkersvragen blijven binnenstromen voor Tom en vandaag beantwoordt hij de kijkersvraag van Elly over de Aziatische Camellia. Volgens Tom gaat de vraag indirect ook over de klimaatverandering. Hij legt je niet alleen uitgebreid uit hoe Elly de buitenplant had kunnen beschermen tegen weer en wind, maar geeft je ook tips over welke planten wél sterk genoeg zijn voor ons huidige klimaat. Hier lees je al zijn tips.

Bakken met Samuel!

Samuel heeft weer wat lekkers voor je in petto om in het weekend van te smullen! Een overheerlijke walnoten-karameltaart met Japanse miso, aangevuld met chocoladebonbons. Hij geeft je hierbij handige baktips voor het rollen van het deeg, wat in veel bakrecepten van pas kan komen. Bak je mee?

Niks
Elke week de leukste tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Binnenkijken bij…

Ravenna (@by_ravenna) en Sander vonden een perfecte, maar nogal gedateerde woning. Hier is inmiddels niets meer van terug te zien in hun verbouwde, frisse woning in Alphen aan Den Rijn. Met een paar handige mannen in de familie kwamen ze al snel een heel eind.

DIY met Mijke

Mijke (@mijksje_illustrations) maakt botanische natuurtekeningen met aquarelverf. Moeilijk? Welnee, ze laat je zien hoe je dit op basis van een paar eenvoudige lijnen voor elkaar krijgt. Stap voor stap neemt ze je – midden in de natuur – mee in haar creatieve proces.

Buitenkijken bij…

Nu de kinderen het huis uit zijn richt Jacqueline haar tuin helemaal in zoals zij dat het liefst ziet. Hoe dat eruitziet? Het hele jaar door verzorgd en flora en fauna-vriendelijk, zonder al te veel onderhoud te hoeven verrichten. Jacqueline noemt het een stoere prairietuin met materialen als steen, metaal en hout. Bekijk de aflevering terug en laat je inspireren.

Aflevering terugkijken? Dat kan op Videoland: Eigen Huis & Tuin Lekker Leven, seizoen 4, aflevering 115.

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore