Ga naar de inhoud
RTL Wonen

5 verschillende manieren om je afvalcontainer weg te werken

Kliko's zijn onmisbaar in je tuin, maar toch zijn ze vaak een doorn in het oog. Afvalcontainers zijn immers hartstikke handig maar fleuren je tuin niet bepaald op. Op zoek naar manieren om ze netjes weg te werken? We zetten een aantal tips op een rij:

Tip 1: plaats een ombouw 

Een mooie ombouw om je containers die past bij de tuin kan een hele mooie oplossing zijn. Je kunt de ombouw zelf maken of kant en klaar kopen.

Ze worden vaak gemaakt van hout of kunststof en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Je kunt er ook voor kiezen om een luik aan de bovenzijde van de ombouw te plaatsen, zodat je de deksel gemakkelijk kunt openen. 

Tip 2: verstoppen achter een haag

De containers achter een mooie kant en klaar haag plaatsen is een makkelijke én natuurlijke manier om ze weg te werken. Het groen bedekt de containers, waardoor ze niet tot nauwelijks in het zicht staan. De hagen passen ook perfect in een verrijdbare plantenbak. Zo kun je ze altijd opzij rijden. 

Tip 3: achter een schutting of klikoscherm 

De containers kun je ook netjes wegwerken door ze achter een hoge schutting te zetten. Dit geeft een speels effect en kan ook nog eens dienen voor een mooie tweedeling in je tuin. Je kunt ook zelf een eigen klikoscherm maken. Hoe je dat doet is te lezen in het artikel hieronder. 

DIY:
Of maak je eigen klikoscherm!
DIY: met dit klikoscherm hoef jij nooit meer tegen je containers aan te kijken

Tip 4: beplakken met stickers 

Houd je van een beetje kleur in je tuin? Beplak de containers dan met leuke containerstickers. Zo heb je binnen de kortste keren een uniek kunstwerk in je tuin en op straat kun je ze makkelijk herkennen. Liever geen kunst? Dan kun je natuurlijk ook kiezen voor camouflerende stickers, zodat ze wegvallen met de achtergrond! 

Tip 5: in de schuur

Heb je een schuur in de tuin, dan is dit natuurlijk de makkelijkste plek om afvalcontainers neer te zetten. De containers zijn dan geen doorn in het oog en het is vaak een handige plek waar je gemakkelijk bij kunt. 

Fotocredits: 

  • Headerfoto: istock
  • Foto 2: Eigen Huis & Tuin Lekker Leven 
  • Foto 3: Eigen Huis & Tuin Lekker Leven 
  • Foto 4: Sonja Velda Fotografie
  • Foto 5: Eigen Huis & Tuin Lekker Leven
Een
Of kies voor een verrijdbare plantenbak!
Een splinternieuwe tuin met lelijke kliko's... Tom schiet te hulp
Dit is een artikel van