Ga naar de inhoud
Eigen Huis & Tuin Lekker Leven

Zo creëer je orde in je kledingkast!

Een walk-in closet is dé woondroom van bijna iedereen die van kleding houdt. Toch kan het er al gauw rommelig worden. Galit heeft vandaag een leuke, nieuwe uitdaging: ze maakt van een chaotische inloopkast een overzichtelijke ruimte.

De kledingkasten van Brigitte uit Almere puilen uit met zowel haar eigen kleding als die van haar dochters Yentle en Paschan. De meiden houden met elkaar enorm veel van kleding en accessoires, maar hoe berg je deze hoeveelheid overzichtelijk op? Dat weet opruimcoach Galit gelukkig wel raad mee!

Stap 1

De eerste stap is het leeghalen van de kledingkast. Daarna kan uitgezocht worden welke kleding weg kan en wat je graag wilt houden. Wanneer je twijfelt bij het weggooien van een kledingstuk, schiet het niet op als je ook nog een twijfelstapel maakt. Probeer kritisch te blijven en gelijk te beslissen, zodat het overzichtelijk blijft.

Tip: Twijfel je? Ga dan na of je het kledingstuk het afgelopen jaar (of de afgelopen twee jaar) nog hebt gedragen en vraag jezelf af of je dit in het vervolg nog zal doen. Dit maakt de keuze wellicht iets makkelijker. 

Stap 2

Deel de kleding die je wilt houden in op zomer- en winterkleding. De kleding van het seizoen waar je in zit gaat uiteindelijk terug in de kast en de kleding van een ander seizoen gaat netjes opgevouwen in een doos. Bij een seizoenswisseling, kan de kleding in de kast omgeruild worden voor de kleding in de doos.

Stap 3

Categoriseer de kleding en leg het terug in de kasten. Hang eerst het hanggedeelte op en leg daarna per categorie bijvoorbeeld hemdjes of de T-shirts terug in de kast.

Stap 4

Kledingstukken zoals body’s zijn moeilijk op te vouwen, je kan deze veel beter oprollen en in transparante bak doen. Ze houden elkaar dan tegen, waardoor je overzicht hebt. Ook zie je in één oogopslag welke kleurtjes je hebt.

TIP: Heb veel tassen, dan wil je deze overzichtelijk én makkelijk ophangen. Met handige deurhangers hang je ze heel snel en overzichtelijk aan de binnenkant van je kast. 

Niks
Elke week nieuwe tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

En voilà de walk-in closet is weer overzichtelijk en de kleding en andere mooie items komen helemaal tot hun recht.

Fotocredits: 

Dit is een artikel van