Ga naar de inhoud
Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven

Aflevering 111 | 3 oktober 2022

Vandaag staat Froukje voor de afwisseling weer eens in de keuken met Samuel om een lekkere aardappelsalade te maken. Verder maakt Oscar van een woonkamer met donkere tinten een ruimte vol licht, neem je een kijkje in de enorme tuin van Mathilde én hoor je alles over het slimme en duurzame initiatief van Daan.

Metamorfose 1/2

Klusser Oscar pakt de woonkamer van Hetty en Gerrit aan. De bewoners meldden zich aan omdat ze geen raad wisten met de inrichting van hun woonkamer. Hun wens? Een woonkamer met weinig prikkels en minder donkere tinten. Het allerbelangrijkste is dat het een gezellige ruimte wordt waar ze nog jaren van kunnen genieten! Interieurstylist Jasper heeft allerlei toffe plannen om het een mooie Scandinavische stijl te geven met een klassieke twist. Bekijk het hier!

Koken met Samuel!

Samuel Levie maakt vandaag een heerlijke aardappelsalade met gerookte makreel én appel uit de boomgaard van de boerderij. Hij geeft je hierbij handige tips voor het fileren van vis en hij vertelt je alles over de koolrabi! Lees het uitgebreide recept hier terug.

Niks
Elke week de leukste tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Buitenkijker

Zonder enige kennis begon Mathilde (@tuin_van_de_dwarshoeve) aan de aanleg en onderhoud van haar ruime tuin van 6000m2. Ondanks dat het wat tijd en inspanning kostte, heeft ze er veel plezier van. Mathilde noemt het een rommeltjestuin waar van alles samenkomt: een vijver, groentekas en Engelse invloeden. Kortom, een tuin die je altijd bezighoudt!

Yoga met alpacas

Dat alpaca's schattig, wollig en opvallend zijn is voor velen al bekend, maar dat ze een goed gezelschap zijn bij een high tea of yogasessie? Dat is nieuw. Angelique heeft een boerderij (Alpaca Country Oosterhout) waar ze allerlei events organiseert rondom de alpaca's. Bekijk de aflevering hier terug.

Duurzame initiatieven

Je broek naar de kleermaker brengen is voor de een zo gepiept en voor de ander een klus die maar blijft liggen. Daan (@mendedwear) heeft daar iets op verzonnen door mensen via een app makkelijk te verbinden met lokale kleer- en schoenmakers. Zijn startup Mended biedt een ophaal- én bezorgdienst om iedereen over te halen om dat oude kledingstuk niet weg te gooien, maar weer als nieuw te kunnen gebruiken.  

Aflevering terugkijken? Dat kan op Videoland: Eigen Huis & Tuin Lekker Leven, seizoen 4, aflevering 111.