Ga naar de inhoud
Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven

Een klassieke stijl in de woonkamer van het jaren '30 huis van Daisy en Esmiralda

Daisy en Esmiralda zijn gek op interieur en geven in hun omgeving dan ook graag styling- en interieuradvies. Maar voor hun eigen woonkamer komen ze er niet zo goed uit. Ze hebben twee jaar geleden een prachtig jaren '30 huis gekocht in Boskoop en noemen het ook wel 'hun kleine Tiny house'. Martine en Roy gaan aan de slag en gaan ervoor zorgen dat het huis niet alleen van buiten maar ook van binnen een klassieke jaren '30 uitstraling krijgt.

De juiste kleurcombinaties

Martine en Roy gaan meteen aan de slag en brainstormen samen over de juiste kleurencombinaties voor de woonkamer. Daisy en Esmiralda vinden heel veel leuk, wat tegelijkertijd ook het probleem is. Want welke richting ga je op en welke stijl pas je toe?

Sierlijsten voor een echte jaren '30 look

Roy begint allereerst met het kiezen van een passend kleurenpalet. Het is een kleine woonkamer met weinig lichtinval. Daarom kiest hij voor lichte kleuren op de wanden. 

Om een jaren '30 look te creëren zijn er sierlijsten op de muur boven de bank aangebracht. Sierlijsten zijn in allerlei soorten en maten verkrijgbaar, ze zorgen voor een klassieke touch en zijn heel makkelijk zelf toe te passen in je interieur.

Lijkt jou dit ook mooi voor op de wand, let er dan op dat je ze niet te klein koopt. In de bouwmarkt lijkt het heel groot, maar op een grote wand valt het best snel in het niet. Voor het huis van Daisy en Esmiralda is gekozen voor zes schilderijvormige sierlijsten, drie grote en daaronder drie kleinere. 

Niks
Elke week de leukste tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

​​​​​​Een karakteristiek dressoir én passende radiator ombouw

Martine maakt een mooi dressoir voor de TV en Roy geeft hem net wat meer karakter met latjes. Zo krijgt het meubel een luxere uitstraling, diepte en structuur. Ook matcht het perfect bij de lijsten op de wand.

Om deze hoek af te maken, komt er een radiator ombouw op maat met dezelfde latjes aan de voorkant. Zo creër je eenvoudig eenheid en rust in de ruimte.

Tip: Ga je zelf aan de slag met een ombouw, plak deze dan vast op de vloer in plaats van te boren. Zo weet je zeker dat je geen leidingen raakt. 

Een sierschouw

Stylist Roy maakt tot slot een prachtige sierschouw van op maat gezaagde MDF plankjes en houten balken. Een flink klusje, maar met enorm veel resultaat!

Uiteindelijk lakt hij deze in een tint die net wat donkerder is dan de muur. Zo springt hij er mooi uit maar wijkt hij niet teveel af van het kleurenpalet.

Behangen voor een extra chic effect

Voordat de woonkamer wordt in gericht voorziet Martine nog één wand van een tof behang met een rustige print. Ga jij binnenkort behangen? Kijk dan onderstaande video voor een paar handige tips!  

Behangtips van Martine

02:16

Een totaalpakket

Wanneer alles bij elkaar komt is het de metamorfose compleet. Het is een prachtige klassieke woonkamer geworden, waar Daisy en Esmiralda enorm blij mee zijn! Wat een verschil.

Dit is een artikel van