Ga naar de inhoud
RTL Wonen

Te veel rijpe avocado’s? Zo kun je er nog wat langer van genieten

Avocado’s zijn veelzijdige vruchten die je allerlei manieren kunt verwerken: op brood, als een guacamole-dip of in een gezonde bowl bijvoorbeeld. Maar de rijpheid blijft een dingetje. Zeker als je een grote zak avocado’s koopt voor de hele week is de kans groot dat ze allemaal op hetzelfde moment rijp zijn. Hierbij wat tips om te voorkomen dat je ze weggooit.

In zijn geheel invriezen

Dit is de makkelijkste manier om de avocado langer te bewaren. Als je al aan de avocado voelt dat 'ie rijp is, maar je wil 'm nog niet eten, dan kun je de hele avocado met schil en al gewoon in de vriezer leggen. Je kunt hem dan wel 4 tot 6 maanden bewaren!

Wanneer je vervolgens trek hebt in een avocado hoef je 'm alleen nog even in een kom met warm water te leggen voor ongeveer 20 minuten. Zo heb je altijd een ready-to-eat avocado!

In stukjes invriezen

Als je wat meer tijd hebt is het ook een optie om de schil en pit te verwijderen en de avocado in blokjes in te vriezen. Verkleuringen voorkom je door er wat citroen- of limoensap op te druppelen. Laat de stukjes vervolgens ongeveer een uur ontdooien op kamertemperatuur (of langer in de koelkast).

Dezelfde dag of een dag later

Wanneer de hele avocado echt even te veel van het goeie is, dan kan je de helft van de avocado in de koelkast bewaren. Bewaar de halve avocado met pit - besprenkeld met citroensap - in folie. Zo kan je de avocado ook makkelijk delen en meenemen!

Niks
Elke week de leukste tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Fotocredits:

Dit is een artikel van