Ga naar de inhoud
Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven

Aflevering 108 | 28 september 2022

Hugo zet vandaag een heerlijk vegetarisch gerecht op tafel: bulgur met gebakken champignons, gekaramelliseerde ui én feta. En Hugo zou Hugo niet zijn als hij het gerecht ook nog voorziet van een heerlijk toetje. Verder gaat Tom aan de slag in Egmond-Binnen om de tuin van Andre en Frances een beachy look te geven, geeft Piet gouden tips over hoe je jouw huisdier perfect op de foto krijgt én nemen we een kijkje in de bijzondere tuin van Wim. Tot slot laat Milena zien hoe ze sieraden van klei maakt.

Koken met Hugo!

Hugo maakt vandaag bulgur met champignons en feta. Bulgur is een gebroken, gekneusde en gestoomde tarwekorrel en is een van de hardste graansoorten die we kennen. Daarnaast maakt hij ook nog een frisse salade én een dessert waarin vijgen een hoofdrol spelen. Wil jij dit ook maken? Bekijk het recept!  

Tuin metamorfose 1/2

Ondernemers Andre en Frances wonen in een fijn huis aan de kust in Egmond-Binnen. Alleen de tuin lijkt nogal een uitdaging. Er ligt te veel steen en er is te weinig sfeer. Ze willen meer een strand- en duingevoel krijgen van hun tuin. Tom weet hoe hij deze beachy look moet creëren en schiet ze te hulp. Bekijk hoe Tom van start gaat! 

Niks
Elke week de leukste tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Creatief oorbellen maken van klei

Met klei kun je alle kanten op. Kinderen kunnen er heerlijk mee spelen, maar je kunt er ook bijzondere creaties van maken. Zo maakt Milena (@casa.da.milena) prachtige oorbellen van polymer klei. Haar inspiratie deed ze op bij een creatieve beurs, waarna ze zelf ook aan de slag ging. 

Binnenkijken bij…

In het Zeeuwse Putten heeft Wim een prachtige mediterrane tuin aangelegd (@MZeetuin) achter zijn woning die uit 1912 stamt. De tuin is 2000 m² groot en is in de loop der jaren volgebouwd met en allerlei soorten bouwsels en veel groen. Wim heeft de inspiratie te danken aan alle landen die hij heeft afgereisd in het Middellandse zeegebied. Bekijk de aflevering hier terug!

Fotografeertips van dierenarts Piet 

Piet heeft hondje Lola bij zich en vertelt hoe je haar het beste op de foto kan zetten. Want ja, iedere hondenliefhebber kent het wel: je lieve vierpoter op de foto zetten kan nog wel eens een uitdaging zijn. Piet geeft een aantal handige tips en laat zien hoe je het perfecte plaatje van je huisdier kunt schieten.

Winnen! Als kers op de taart geeft hij 100 fotografiecursussen weg aan de kijker. Wil jij kans maken op deze cursus? Klik dan hier voor meer informatie.

Aflevering terugkijken? Dat kan op Videoland: Eigen Huis & Tuin Lekker Leven, seizoen 4, aflevering 108.

Dit is een artikel van