Ga naar de inhoud
Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven

Aflevering 107 | 27 september 2022

Vandaag is het nationale koffiedag en dat laat Hugo niet aan zich voorbij gaan. Hij duikt in de Mexicaanse en Amerikaanse keuken (oftewel: Tex-Mex) en maakt een goedgevulde burrito mét een speciale koffie. Martine maakt vandaag de woonkamer af in een jaren '30 stijl en Katja legt uit dat je heel veel planten kunt eten die ook nog eens een geneeskrachtige werking hebben. En Zamarra laat zien hoe je eenvoudig je barbecue weer schoon krijgt voordat je hem opbergt in de schuur.

Koken met Hugo!

Hugo maakt vandaag een echte tex-mex burrito met kippendijen en heerlijke kruiden en specerijen, zoals koriander en komijn. Daarnaast serveert Hugo er een bekende Amerikaanse koffie bij: de pumpkin spiced koffie. Een lekker zoete en gekruide koffie die je met allerlei verschillende smaken kunt combineren. Geïnspireerd? Bekijk hier het recept! 

Niks
Elke week de leukste tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Jaren '30 woonkamer restylen 2/2

Daisy en Esmiralda wonen in een fijne jaren '30 woning. Ze wonen hier naar hun zin, alleen de woonkamer miste nog warmte en gezelligheid. Martine is gisteren begonnen aan een radiator ombouw voor in de erker en vandaag rondt ze de metamorfose af. Op de woonkamer muur zitten nu sierlatten en een mooie kleur. Samen geeft dit de woning de gewenste warme jaren dertig stijl. Bekijk het eindresultaat! 

Wildplukken in de natuur

Een wandeling in de natuur kan heel goed zijn voor je hoofd, maar ook voor je maag. Want veel planten en kruiden die je vindt in de natuur zijn eetbaar. Katja uit Castricum (@Wilderlust.nl) weet precies welke planten je wel kunt eten en welke niet. Ook legt ze uit dat sommige planten een geneeskrachtige werking hebben. Wildplukken is verboden, maar wordt op sommige plekken gedoogd. Check voordat je op wildplukpad gaat de regels!

Schoonmaaktips voor je barbecue

Het barbecueseizoen is voorbij, tijd om 'm nog even goed schoon te maken voor je 'm weer opbergt in de schuur. Zamarra legt uit hoe je dit het beste aanpakt. Tips terugkijken? Bekijk hier de aflevering terug!

Binnenkijken bij…

Veel mensen vinden het lastig om een nieuwbouwwoning sfeer te geven. Maar Laura (@Thuisbylaura) is daar heel creatief mee omgegaan en wist hier wel raad mee. Haar kleurrijke ideeën zijn allemaal begonnen bij haar fantastisch mooie vloerkleed dat voor haar diende als inspiratiebron. Verder heeft ze haar huis met de Scandinavische stijl ingericht, samen met de velen planten die het een botanisch gevoel geven. 

Aflevering terugkijken? Dat kan op Videoland: Eigen Huis & Tuin Lekker Leven, seizoen 4, aflevering 107.

Dit is een artikel van