Ga naar de inhoud
Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven

Aflevering 106 | 26 september 2022

Vandaag maakt Hugo een heerlijke mac and cheese met een salade en natuurlijk een lekker dessert. Verder gaan Martine en Roy een jaren '30 woning helemaal restylen én nemen we een kijkje bij een meer dan kleurrijke tuin in Zaandam. Theo en Margo nemen ons mee naar de heerlijke Zeeuwse siropen en vertellen over het ontstaan, en tot slot laat Oscar zien hoe je een prachtig schilderij maakt van mos.

Koken met Hugo!

Vandaag zet Hugo weer iets lekker makkelijks op tafel en maakt een good old 'mac and cheese'. Oftewel: macaroni met kaas! Dit gerecht geeft hij een lekkere twist door het net iets frisser en net iets gezonder te maken. Met daarbij nog een overheerlijke salade en een toetje. Kook je mee? Hier vind je de recepten! 

Jaren '30 woonkamer restylen 1/2

Daisy en Esmiralda uit Boskoop geven heel graag styling- en interieurtips aan anderen. Maar voor hun eigen woonkamer komen ze er niet zo goed uit. Het probleem is dat ze ontzettend veel leuk vinden en daardoor niet weten welke sfeer ze willen creëren. Wel weten ze dat ze de jaren '30 elementen van de prachtige woning heel graag willen behouden. Het klusteam weet hier wel raad mee en gaat met een licht kleurenpalet ervoor zorgen dat ze heel blij worden van hun nieuwe en frisse woonkamer. Bekijk de aflevering terug om te zien hoe ze van start gaan! 

Niks
Elke week de leukste tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Binnenkijken bij…

Als je aan een tuin denkt, denk je al snel aan heel veel groen. Dit is niet het geval in de tuin van Ella en Niko in Zaandam, want daar voeren de kleuren blauw, oranje, rood de boventoon (@Ellasorangefridge). De tuin is twaalf meter diep en zes meter breed, met veel verschillende zitplekjes. Zo kunnen ze op ieder moment van de dag op een heerlijk plekje genieten van hun kleurrijke tuin. Ze zijn geïnspireerd door de natuur, alle kleurencombinaties mogen er zijn en laten ze terugkomen in de tuin. Terugkijken? Dat kan hier! 

Bijzondere Zeeuwse siropen

Aardbeien- of bosbessensiroop kennen we allemaal. Maar siroop met duindoorn of zeekraal, dat is iets nieuws. Theo en Margo maken siropen met allerlei Zeeuwse ingrediënten (@Sea.roop). Ze begonnen met vier smaken en inmiddels hebben ze er al zeven op de markt gebracht. Het bijzondere is dat je Zeeland in je glas proeft, want alle ingrediënten komen daar vandaan. Bekijk de aflevering hier terug. 

DIY met Oscar

Een zelfgemaakte eyecatcher van groen, dat is wat Oscar graag maakt. Een moswand of mosschilderij vindt hij heerlijk om te maken. Op het gebied van kleur en grootte kan je er ontzettend veel kanten mee op. Voordat je zelf z’n creatieve, groene wand gaat maken, is het belangrijk dat je weet waar je hem wilt ophangen. Hang het bijvoorbeeld niet boven de verwarming of dicht bij zonlicht, want dan wordt het mos erg droog en verliest zijn mooie kleur.

Aflevering terugkijken? Dat kan op Videoland: Eigen Huis & Tuin Lekker Leven, seizoen 4, aflevering 106.

Dit is een artikel van