Ga naar de inhoud
Koken met Hugo!

Amerikaanse peanutbutter cookies met pure chocolade

Herfstige weekenden vragen natuurlijk om koekjesrecepten! Daarom maakt Hugo vandaag de altijd smakelijke peanutbutter cookies met pure chocolade. Want pindakaas en chocola blijft natuurlijk een gouden combi!

Peanutbutter cookies met pure chocolade

  • Bereiding: circa 30 minuten

Ingrediënten:

  • 100 gr. roomboter op kamertemperatuur
  • 3 eetlepels pindakaas
  • 110 gr. lichtbruine basterdsuiker
  • zout
  • 40 gr. extra pure chocolade (80-90% cacao)
  • 1 eidooier
  • 180 gr. bloem
  • 1 theelepel bakpoeder

Extra benodigdheden:

  • bakpapier

Bereidingswijze:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 175°C (onder- en bovenwarmte).

Stap 2: Mix de boter en pindakaas met de suiker en een snuf zout tot een romig mengsel.

Tip: Laat de boter eerst op kamertemperatuur komen. Dan meng je het gemakkelijk tot een glad geheel.

Stap 3: Hak de chocolades in kleine stukjes.

Stap 4: Meng de eidooier, de bloem, bakpoeder en chocolade door het botermengsel.

Stap 5: Maak van het deeg een rol van circa 32 cm van het deeg. Rol in bakpapier en laat opstijven in de koelkast.

Stap 6: Snijd het deeg in ongeveer 30 plakjes. Leg de helft van de deegplakken wat uit elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 15-18 minuten in de oven. 

Let op: leg ze niet te dicht op elkaar, want ze lopen erg uit! 

Stap 7: Laat de koekjes helemaal afkoelen. 

Verwen jezelf en je geliefden met deze heerlijke zelfgemaakte koekjes voor bij de thee? Pak snel je bakspulletjes uit de kast en ga aan de slag!

In dezelfde aflevering maakte Hugo ook nog Amerikaanse hash browns: een heerlijk ontbijt- of brunchrecept mét een gepocheerd eitje. 

Niks
Elke week de leukste tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Dit is een artikel van