Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven

Aflevering 103 | 21 september 2022

21 september 2022 17:05

Dierenarts Piet neemt vandaag een wel heel bijzonder huisdier mee. Daarnaast begint Tom aan de metamorfose van een stadstuin, kijken we binnen bij een modern verbouwd huis in een oude politiepost én laat Diede zien hoe je van oud speelgoed nieuwe creaties maakt. Uiteraard maakt Hugo ook weer de lekkerste recepten, met vandaag in de hoofdrol: artisjokken en citroen!

Koken met Hugo!

Het is alweer een tijdje geleden dat er artisjokken zijn gebruikt in Hugo’s keuken, dus maakt hij vandaag een lekkere artisjokken plaattaart met een heel smeuïg dessert van gekaramelliseerde pruim. Wil je dit recept zelf maken? Bekijk het recept!

Tuinmetamorfose 1/2

In Nijmegen hebben Jeroen en Teuntje een hele leuke stadstuin, alleen zijn er meer tegels te zien dan groen. Dat willen ze nou net omgekeerd zien. Aan plantenkennis geen gebrek, maar toch wil het niet helemaal lukken om de tuin naar hun zin te krijgen. Tom helpt een handje om de tuin te transformeren naar een urban jungle!

Binnenkijken bij…

Wonen op een plek waar mensen in de cel hebben vastgezeten klinkt alles behalve gezellig. Karlijn en Niek (@de_oude_politiepost) merken hier niets meer van in hun verbouwde droomwoning in een voormalig politiepost. Van een oubollige jaren '30 woning hebben ze een modern, chic huis gemaakt met een prachtige dakkapel.

Miniatuurvoorbeeld
Elke week de leukste tips en inspiratie!

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

DIY: van speelgoed tot accessoires 

Diede (@creatief_met_een_missie) geeft oude spullen een nieuw leven – ook wel upcycling genoemd. Ze draagt bij aan circulariteit door in haar atelier van oud speelgoed nieuwe creaties te maken, zoals kandelaren. In deze aflevering laat ze je zien hoe je de speelse kandelaar zelf in elkaar klust. 

Dierenarts Piet over de axolotl

Ooit gehoord van de axolotl? Niet alleen de naam is bijzonder, het beestje zelf is dat net zo goed! Het is een amfibie van de salamander, maar dan in een extra bijzondere verschijning. Hij transformeert zich namelijk niet tot een landsalamander, maar blijft daarentegen zijn hele leven lang in het water leven als een larve. Het dier heeft bovendien een paar opmerkelijke eigenschappen waar dierenarts Piet je alles over vertelt. Wil je de feitjes en tips nog eens teruglezen? Dat kan hier!

Aflevering terugkijken? Dat kan op Videoland: Eigen Huis & Tuin Lekker Leven, seizoen 4, aflevering 103.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore