Ga naar de inhoud
Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven

Een warme terracotta slaapkamer voor Marcella en Stefan

Na vier jaar in een ongezellige slaapkamer te hebben geslapen vonden Marcella en Stefan het wel welletjes. Ze schakelden hulp in van het klusteam om de kale kamer een metamorfose te geven. Martine en Jasper wisten de ruimte om te toveren tot een warme, stijlvolle slaapkamer.

'Tijdelijke' oplossing

Ooit stond er een kledingkast in de slaapkamer van Marcella en Stefan, maar helaas viel deze toch niet helemaal in de smaak. De kast ging weg, maar er is geen nieuwe kast voor in de plaats gekomen. Wat dan wel? Een rek met kartonnen dozen. Deze 'tijdelijke' oplossing bleef, omdat ze maar geen besluit konden maken over de stijl. Met als resultaat een kale en ongezellige kamer met veel loze ruimte. “Er staat een strijkplank in het midden met vaak nog een wasmand eronder. Niet echt gezellig”, aldus Marcella. Waar Stefan en Marcella wél zeker van zijn is dat ze houden van sfeer en knusse kleuren.

Het plan

Interieurstylist Jasper stelde daarom voor om mooie aardse tinten toe te voegen aan de slaapkamer. Daarbij is een praktische kast hoognodig, en die maakt het klusteam natuurlijk gewoon zelf! Om de opbergruimte optimaal te benutten krijgt de wandkast een hoekvorm.

Martine vult Jaspers ideeën aan met een plan voor het hoofdbord. Daar wil ze namelijk geen normaal hoofdbord plaatsen, maar een optische waaraan ze twee nachtkastjes hangt met als doel om makkelijker te kunnen schoonmaken.

Warme kleuren en luxe opbergruimte 

Als basis heeft Martine enkele muren een warme, beige kleur gegeven. Daarnaast is de dichte hoekkast die Martine heeft gemaakt een prachtige aanwinst voor de slaapkamer. Ze heeft 'm een luchtigere en luxueuze uitstraling gegeven, door middel van plankjes en een paar latten. Na ontzettend veel zaagwerk geeft het Martine toch wel een kick. Daar doet ze het voor!

Tip: Begin nooit in een hoek met een dikke klodder verf, maar veeg het langzaam naar de hoeken toe.

DIY-kunstwerk

Jasper vindt het heerlijk om de muren aan te kleden met een beetje zelfgemaakte kunst. Om van de kamer één mooi geheel te maken heeft hij ervoor gekozen om kleuren te gebruiken die terugkomen in het interieur van de slaapkamer. Voor het schilderij heeft hij een nogal opvallende tool gebruikt: een ramenwisser! Supersimpel en toch artistiek. Hier is terug te zien hoe je dit mooie schilderij zelf maakt.

De wacht achter het bed en een deel van de zijwand hebben een iets donkerdere tint gekregen dan de rest van de kamer. Hierdoor ontstaat er optisch gezien een extra knus hoekje rondom het bed. 

Niks
Elke week de leukste tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Decoreren

Wanneer de basis van de slaapkamer af is, is het tijd om te decoreren. Hier kan je natuurlijk het hele jaar door in blijven afwisselen met bijvoorbeeld een nieuwe kleur beddengoed, sierkussens, een vaas of een andere eyecatcher. Jasper heeft deze kamer gedecoreerd met hippe draaikaarsen, een bubbelvaas en tweekleurig beddengoed in warme tinten.

Shop
Mooie items gezien?
Shop The Look: de warme terracotta slaapkamer

Het resultaat

Het eindresultaat is daar en de slaapkamer is met de warme terracotta kleuren met recht onherkenbaar geworden. Niet alleen de muren, maar ook de meubels en de decoratie stralen een heerlijke warme sfeer uit. Bovendien is er nu meer dan genoeg opbergruimte en toch valt de kledingkast mooi weg door de subtiele tint die hiervoor is gebruikt. Eindelijk een ruimte om écht tot rust te komen!

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore