RTL Wonen

Zo haal je de herfst in huis

17 september 2022 07:23 Aangepast: 17 september 2022 09:20

Heerlijk, het is weer bijna herfst! De bladeren krijgen een oranje gloed en buiten koelt het af. Tijd voor kaarslicht, dekentjes en extra gezelligheid in huis. Met deze tips haal je de gezelligheid van de herfst naar binnen.

Decoreer met warme kleuren

De herfst geeft een heerlijk warm en cosy gevoel. Een gevoel dat je met een paar kleine aanpassingen kunt creëren in huis. Je begint met het kiezen van een paar herfsttinten die je mooi vindt. Maak hier vervolgens een kleurenpallet van.

De warme tonen van geel, oranje, rood en bruin geven jou het gevoel waar je naar op zoek bent. Om je huis deze kleuren te geven hoef je niet het hele interieur aan te passen. Hou het simpel en ga voor een paar nieuwe kussenhoezen, dekentjes en wat kaarsen. Door deze kleine aanpassingen voelt jouw huis als een warme herfstdeken.

Herfstachtige geuren

Kaarsen staan prachtig in elk interieur. Ze geven een warme sfeer en zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren. Zo ook in de warme tinten die jij wilt toevoegen aan je nieuwe herfsthuis.

Ook zijn er natuurlijk verschillende geurkaarsen verkrijgbaar. Voor de herfst kun je warme geuren kiezen als kaneel, pompoen of dennen. Heb je thuis geen open haard, maar hou je van het knisperende geluid? Er zijn ook kaarsen die dit geluid nabootsen! De lont van deze kaarsen is van hout, waardoor het lekker knispert als je ze aansteekt. Dit klinkt erg gezellig en verspreid ook nog eens de heerlijke geur die je de fijne sfeer van een open haard geeft.

Miniatuurvoorbeeld
Elke week nieuwe tips en inspiratie!

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Sfeerverlichting

Verlichting geeft heel veel sfeer aan je huis. Naast kaarslicht geeft sfeerverlichting net dat extra knusse gevoel. Ga voor mooie lampenkappen met een warme gloed en kies niet voor het harde en felle licht.

Je kunt ook zelf de verlichtingssterkte van jouw lamp bepalen met verschillende dimmers. 

Herfstboeket op tafel

Last but not least, zet een herfstboeket op tafel. In het voorjaar en in de zomer zetten we graag een fris en kleurrijk boeket op tafel. In de herfst is dit niet anders, alleen kies je nét wat andere tinten.

Om deze najaarssfeer te creëren kan je kiezen voor; rozenbottels, callicapra, lampionplanten en de euphorbia of maak zelf een mooi droogboeket.

Ga jij aan de slag met een herfsthuis?

Fotocredits:

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore