Ga naar de inhoud
Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven

Een groene tuin in eclectische stijl voor Marjan en Ramon

Marjan en Ramon wonen al een tijdje in hun fijne huis in Aalsmeer. De binnenkant van het huis ziet er op en top uit, maar over de tuin kunnen ze dat nog niet zeggen. Een perfecte uitdaging voor Tom om weer aan de slag te gaan met een metamorfose!

Hoewel ze dol zijn op groen en er daar zeker geen tekort aan is, is de tuin nog niet helemaal zoals Ramon en Marjan het willen zien. “De sfeer die we binnen hebben gecreëerd willen we graag naar buiten brengen”, vertelt Ramon. De grote groene knoeperds in de tuin mogen dus ook zeker blijven. Verder zien de tuinmeubels er prima uit, maar door de schuine bestrating is het nog niet echt stevig. Volgens Ramon zou een vlonder dit wel kunnen oplossen. Toevallig weet Tom hier alles van en staat te popelen om zijn handen uit de mouwen te steken.

Het ontwerp

Marjan beschrijft de stijl in huis als eclectisch. Oftewel: een combinatie van verschillende stijlen die een mooi geheel vormen. Het zou toch zonde zijn als de tuin hier niet naadloos op aansluit? Tom heeft daarom een ontwerpplan gemaakt waarin de interieurstijl volledig wordt doorgevoerd naar de buitenomgeving van het huis.

Het plan is om de bestrating er helemaal uit te halen en in plaats daarvan nieuwe, stabiele tegels te plaatsen. Verder maakt Tom op verzoek van Ramon een vlonder. Maar niet zomaar een vlonder: eentje in een bijzondere stijl waarbij er ruimte tussen de planken zit. Zo kan het aangevuld worden met nog meer groen!

Niks
Elke week de leukste tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Bestrating én groen

De oude bestrating is vervangen voor prachtige betontegels met een keramische toplaag en een vintage patroon. Om alles een speelser karakter te geven heeft Tom afgewisseld in de manier van leggen. Daarnaast zijn er tussen de tegels vetkruidcassettes (sedum) geplaatst. Hiermee wordt de biodiversiteit van de tuin verrijkt én het ziet er ook nog eens fraai uit!

Een bijzondere vlonder

Nadat de ongelijke stukken grond zijn opgevuld heeft Tom dezelfde https://mobilane.com/nl/producten/mobiroof/https://mobilane.com/nl/producten/mobiroof/ ook tussen de vlonderplanken geplaatst om er een mooi geheel van te maken. Het mooie van het groen tussen de planken is dat het op zomerse dagen verkoeling brengt in de tuin én regenwater kan makkelijker . Daarbij hoef je echt niet bang te zijn om er per ongeluk overheen te lopen, want de vetplanten zijn erg stevig van structuur.

Tom zou Tom niet zijn als hij je geen uitgebreide tips en tricks geeft over het plaatsen van een vlonder. Wil je meer weten over de plaatsing van vlonderplanken? Kijk de aflevering hier terug.

Tuinscherm met klimplanten

Een tuinscherm is een makkelijke manier om verschillende hoekjes in de tuin te creëren. Tom heeft de tuin een origineel karakter gegeven door middel van kastanjehouten palen waarop horizontaal een schapenheg is gespannen. Dit scherm is gedecoreerd met semi-groene, winterharde passiflora klimplanten. Deze plant kan ontzettend hoog worden en er groeien prachtige bloemen aan.

Buitenkeuken met een unieke print

Het buitenkeukenblok dat ze al hadden staan zag er niet al te best uit, maar het unieke aanrechtblad met een wasbak in dammotief is eigenlijk te gaaf om weg te gooien. Zal de buitenkeuken nog te redden zijn? Als je het Tom vraagt wel! Door dezelfde vlonderplanken te gebruiken, ziet de buitenkeuken er weer verfrissend en stoer uit.

Groene oase

De tuin is pas echt een tuin wanneer er planten aan te pas komen. Tom en zijn team zijn dit keer gegaan voor de Ficus carica (vijgenboom) én een Fatsia japonica met exotische bladeren. Bovendien is het in september en oktober tijd om de vijgenboom te oogsten. Marjan en Ramon kunnen hier dan lekker van proeven!

Het resultaat

Marjan en Ramon zijn enorm onder de indruk van hun nieuwe tuin in eclectische stijl. De tuin is verrijkt met veel groen en speelse elementen in de betegeling. Zoals Tom zegt is het een tuin die zich echt onderscheidt van de tuinen waar hij normaal aan werkt.

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore