Eigen Huis & Tuin Lekker Leven

Aflevering 98 | 14 september 2022

14 september 2022 17:05

Vandaag een lekker vol programma: Hugo maakt een maaltijdsalade met gestoofde groente met aardbeiengranita toe. Dierenarts Piet behandelt de vraag over hoe je overgewicht van je hond kan herkennen. Ook kijken we binnen bij een volledig verbouwd huis én gaat Tom aan de slag in de tuin van Ramon en Marjan. Tot slot laat Floortje zien hoe ze van vintage schilderijen moderne kunst maakt.

Koken met Hugo!

Hugo maakt een lekker stoofgerecht van grof gesneden groenten, én serveert aardbeiengranita als verfrissend dessert. In Italië – en met name in Sicilië – maken ze in de zomermaanden graag granita, oftewel schaafijs. Dit maken ze door verse fruitsappen in de vriezer te zetten en om de dertig minuten door te roeren met een vork. Hugo legt uit hoe dit makkelijker kan door diepvriesfruit te gebruiken en een keukenmachine. Ook laat hij zien hoe je van oud brood makkelijk croutons kunt maken. Krijg je al trek? Bekijk hier het recept.

Tuinieren met Tom 1/2

Ramon en Marjan wonen al een tijdje in hun huis in Aalsmeer. Van binnen hebben ze alles pico bello voor elkaar, maar de tuin vinden ze een beetje lastig. Ze willen graag de eclectisch sfeer die ze binnen hebben gecreëerd doorvoeren naar buiten. Oftewel: lekker veel verschillende stijlen door elkaar, die samen toch een geheel vormen. Tom weet hier wel raad mee en gaat aan de slag met natuurlijke materialen. Bekijk hier hoe Tom van start gaat. 

Binnenkijken bij Milou en Jeroen

Milou (@Liefslou) en Jeroen hebben onlangs een tussenhuis uit de jaren '50 in Teteringen gekocht. Ze waren eigenlijk alleen van plan het huis te upgraden met een uitbouw, maar dit veranderde al snel in een volledige verbouwing. En... het resultaat mag er absoluut zijn. Een opvallend item dat steeds terugkomt in het interieur is porseleinen. Ben je nieuwsgierig geworden? Kijk de aflevering hier terug!

Van iets ouds moderne kunst maken

Van vlooienmarkt tot kringloopwinkel Floortje (@Studio_jesuisflore) speurt ze allemaal af op zoek naar vintage schilderijen. Ze zoekt oude olieverfschilderijtjes die ze vervolgens beplakt met katoen en een felle kleur geeft met een spuitbus. Zo tovert ze iets ouds om tot moderne kunst. Benieuwd geworden? Bekijk de aflevering terug!

Dierenarts Piet over honden en katten met overgewicht 

Dierenarts Piet behandelt een kijkersvraag over hoe je kunt zien of je hond of kat te zwaar is én wat je daar tegen kunt doen. Piet legt namelijk uit dat je veel problemen en ziektes kunt voorkomen als je hond of kat niet te zwaar is. 

Aflevering terugkijken? Dat kan op Videoland: Eigen Huis & Tuin Lekker Leven, seizoen 4, aflevering 98.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore