RTL Wonen

Dit is de nieuwe kleur van het jaar: Wild Wonder

13 september 2022 11:26 Aangepast: 14 september 2022 10:29

De herfst is in aantocht en langzaam maken we ons klaar voor 'oktober woonmaand'. De nieuwe trends druppelen binnen en we bereiden ons voor op herfstgeuren, de open haard, de feestmaanden én... de kleur van het jaar 2023!

Elk jaar rond deze tijd is het zover. Dé trendkleur van komend jaar wordt bekendgemaakt. Menig influencer en interieurfanaat zit er klaar voor, want welke kleur komt overal terug en kunnen we door het hele huis gebruiken de komende maanden?

Nummer 20

Bekende verfmerken doen het al jaren en dit jaar voor de twintigste keer op een rij. Smeerden we afgelopen jaar Bright Skies massaal op de muur en was het jaar daarvoor Braveground een dikke hit, komend jaar wordt het he-le-maal anders met de warme tint: Wild Wonder van Flexa.

De kleur van de natuur

Wild Wonder is natuurlijk, zonnig warm en vooral positief. De kleur is geïnspireerd op tarwe en heeft een kleine, groene ondertoon. Zo haal je de natuur je huis in!Je kunt hem op alle muren gebruiken voor een rustig en luxe resultaat. Ben je een echte durfal, dan kun je ook het plafond meenemen. Dat lijkt spannend, maar is het niet. De kamer wordt er juist één geheel van. 

Spelen met licht

Licht is heel belangrijk als het gaat om kleuren in een ruimte. Heb je fel zonlicht in de huiskamer, dan oogt deze kleur al snel wat lichter. Heb je fel kunstlicht (van lampen), dan wordt hij geler. Noorderlicht (blauwlicht) haalt de groentoon naar boven en licht vanuit het zuiden brengt juist ook de gele toon naar boven. Met daglicht is de kleur weer anders.

Zo wordt de ruimte vanzelf spannend!

Combineren maar!

Deze warme tint doet het goed met natuurlijke materialen als hout, linnen, riet en verschillende planten. Daar wordt de kleur alleen maar mooier van. 

Tip van de expert: je kunt ook heel mooi spelen met vlakken in deze kleur. Dat is helemaal van nu! Maak bijvoorbeeld een twist in een kleine baan boven je lambrisering of highlight een vlak in de boekenkast voor wat meer contrast!

Ook is het slim om de kleur op meerdere manieren in de ruimte terug te laten komen. Zo zorg je voor verbinding. Dit doe je door te kiezen voor accessoires in dezelfde kleuren of door juist een tafel of een kleiner object in de ruimte ook van deze kleur te voorzien. 

Ga jij aan de slag met deze mooie trendkleur? Je vindt hier meer informatie en andere kleurcombinaties.

Fotocredits:

AkzoNobel

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore