Ga naar de inhoud
Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven!

Een warme en kleurrijke woonkamer voor Michael en Diane

Michael en Diane wonen samen met hun kinderen in een heerlijk huis. De woonkamer is lekker ruim, maar ze vinden het nogal moeilijk om kleur te geven aan het interieur. Waar te beginnen, welke kleuren en welke wanden hebben dan een kleur nodig? Dat vinden ze maar eng, dus bleven de muren wit en probeerden ze het met kleurrijke accessoires. Helaas gaf dit niet het gewenste effect, dus tijd om experts Martine en Roy erbij te roepen!

Een kleurrijke woonkamer voor Michael en Diane

Een woonkamer met spierwitte muren is vaak de veiligste optie voor velen huishoudens. Zo ook voor Michael een Diane. Ze hebben witte wanden, plafonds, verhogingen in het plafond en een witte uitbouw. Ze willen echt wel wat kleur in hun woonkamer, maar ze weten simpelweg niet hoe ze dit aan moeten pakken.

Een kloddertje roze hier!

Allereerst wordt de witte muur bij de zithoek ingeruild voor een lichtroze pasteltint. Deze kleur geeft direct een lichte en warme touch aan de woonkamer. Ook wordt de bank vervangen voor een donker exemplaar. Dit zorgt voor een mooi en speels contrast met de roze muur.

Op maat gemaakte wandkast

Martine heeft voor de muur waar de tv hangt een strakke, op maat gemaakte wandkast gecreëerd met een speelse terra accentkleur van binnen en van buiten. Ze heeft in de wandkast ledverlichting geplaatst, omdat de bovenkant van de kast een schaduwvlak laat ontstaan. Door de ledverlichting te plaatsen is dat opgelost. De kabels van de ledverlichting zijn weggewerkt door een dubbele bodem en een voorzetwand voor de televisie.

Dressoir pimpen in huidige staat

Het dressoir van Michael en Diane is nog in perfecte staat, al mag het wel wat kleur krijgen. Roy heeft daarom om het meubel een N-vormige ombouw gemaakt met een andere kleur. Zo krijgt het meubel een andere uitstraling maar blijft het nog helemaal intact. Deze kun je zelf of bij een bouwmarkt in de buurt op maat laten zagen. Als je de op maat gezaagde onderdelen terug hebt kun je het in de lak zetten. Gebruik voor een glad oppervlak een lakroller voor het mooiste resultaat. 

Op de wand achter het kastje is gekozen voor een halfgeschilderde roze muur, zodat er als het ware een lambrisering ontstaat. Op die manier komt de roze kleur ook hier mooi terug, maar blijft de kamer evengoed lekker licht. 

DIY

Iedereen heeft wel een bord, een schaal of een saladeschaal over van een servieslijn dat niet bij de rest past. Gooi deze niet weg, maar maak er een nieuwe accessoire van. Roy laat in de aflevering zien hoe je op een decoratieve wijze het servies op een leuke manier kunt stapelen tot een serveerschaal. Een creatieve activiteit met een prachtig resultaat! In dit geval wordt de schaal gebruikt als fruitschaal op de eettafel. 

Niks
Elke week nieuwe tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Dit is een artikel van