RTL Wonen

5 tips om een kleine badkamer zo ruimtelijk mogelijk in te richten

13 september 2022 20:03

Een kleine badkamer hoeft lang niet altijd te betekenen dat het ook krap hoeft aan te voelen. Inmiddels zijn er genoeg slimme oplossingen om een ruimtelijk gevoel te creëren op een stijlvolle manier. Hieronder lees je tips voor elk budget om het meeste uit élke vierkante (centi)meter te halen.

1. Creëer licht

Donkere tegels kunnen chic ogen en het ultieme spagevoel geven. Toch is dit af te raden in kleine ruimtes, omdat het de badkamer juist kleiner doet lijken. Kies dus voor mooie lichte tegels of neutrale of pastelkleurige verf.

Heb je natuurlijk licht in de badkamer? Dan heb je geluk, want ramen in de badkamer zorgen niet alleen voor ventilatie maar ook voor een verlichtend gevoel. Heb je geen ramen? Kies dan voor waterdichte badkamerverlichting die de ruimte voldoende oplichten. Moderne inbouwspotjes met natuurlijk (warm) witlicht zijn het meest geschikt voor je dagelijkse verzorging en make-up.

2. Inbouwen

Probeer zo veel mogelijk in te bouwen waar het kan. Denk daarbij aan opbergruimte in de douche: in plaats van een rekje in de douche kan je de producten ook in een nis in de muur plaatsen. Maar ook voor de douche zelf zou je kunnen overwegen om deze in te bouwen. Een inbouwdouchesysteem oogt namelijk een stuk rustiger, omdat je geen grote kraan hebt die uitsteekt. Je benut de ruimte hiermee optimaal. Daarnaast is dit ook een stuk prettiger, want hierdoor is de kans dat je jezelf stoot aanzienlijk verminderd.

3. Glazen douchewand

Een glazen douchewand laat de ruimte groter lijken dan wanneer je kiest voor een niet-transparante wand of een douchegordijn. Ook kan een deur die je op meerdere manieren kunt openen ervoor zorgen dat je praktisch gezien minder ruimte nodig hebt. Wil je het helemaal makkelijk, ruimtelijk en minimalistisch? Kies dan voor helemaal geen deur. Oftewel: een inloopdouche! Op die manier kun je gerust naast de douche nog een toilet, badkamermeubel, radiator of bad plaatsen, waar dat met een deur vaak wat lastiger is. 

4. Rust en eenvoud

De badkamer is voor veel mensen een plek om tot rust te komen met een warme douche. Vooral in kleine ruimtes kan de hoeveelheid spullen, meubilair en decoratie ervoor zorgen dat het al snel druk en chaotisch wordt. Het is daarom raadzaam om zo veel mogelijk producten weg te werken in een dichte kast. Maar ook de spiegel zou je in de kastdeur kunnen wegwerken, al kan een grote spiegel juist zorgen voor een ruimtelijker gevoel.

Miniatuurvoorbeeld
Elke week de leukste tips en inspiratie!

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

5. De hoogte van de ruimte

In een kleine badkamer is het verstandig om slim gebruik te maken van de hoogte. Je kunt bijvoorbeeld langwerpige kasten, plankjes en handdoek ophangsystemen monteren aan de muren. Dit zorgt ook weer voor meer bewegingsvrijheid, omdat je de grond vrij houdt.

Fotocredits:

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore