Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven!

Aflevering 97 | 13 september 2022

13 september 2022 17:05 Aangepast: 13 september 2022 18:15

Hugo duikt de Aziatische keuken in en maakt een oosterse salade met noedels en een bijzondere saus. Daarnaast kijken we ook naar het eindresultaat van de metamorfose van de woonkamer van Michael en Diane en gaat Zamarra schoonmaakmythes te lijf. Ook kijken we binnen in de prachtige jaren dertig woning van Ariana en Anton, en inspireert Tiny ons met het creëren van ware kunst die ze het liefst maakt in de duinen.

Koken met Hugo!

Vandaag staat er een Aziatische maaltijd met een Hollands slaatje uit de eigen kas op het menu. Te beginnen met een salade van oesterzwam en komkommer en een Aziatische dressing. Daarnaast maakt Hugo damdamnoedels. Dit gerecht bestaan uit drie lagen: de saus, de noedels en daarboven op de topping van gehakt met een klein zuurtje. Klik hier voor het recept!

Woonkamer metamorfose 2/2

De woonkamer van Michael en Diane was sfeerloos en kleurloos en bovendien hadden ze vooral heel weinig opbergruimte. Martine en Roy hebben hier een mooi plan voor opgesteld en uitgevoerd. In deze aflevering is het geslaagde eindresultaat te zien. De woonkamer is getransformeerd van kraakwit naar een warme sfeervolle kamer. Michael en Diane zijn er ontzettend blij mee en krijgen echt een thuisgevoel. Bekijk het resultaat hier

Miniatuurvoorbeeld
Elke week de leukste tips en weetjes!

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Kunst creëren in de duinen

Tiny (@tinystories.nl) werkt graag in haar atelier waar het lekker licht en rustig is. Toch werkt ze nog liever in de duinen waar ze zich verwondert over de schoonheid van de natuur. Ze werkt graag met natuurlijke materialen zoals oud papier, antiek linnen en oud katoen. Benieuwd hoe ze te werk gaat? Bekijk de aflevering terug!

Binnenkijken bij…

We kijken binnen in een prachtig huis in Haarlem, met de geliefde details uit de jaren dertig. Ariana (@Haarlemshuisje) en haar man Anton vielen een tijd geleden als een blok voor dit huis. Het interieur is een combinatie van vintage, design en een vleugje Scandinavisch. Terugkijken? Dat kan hier

 

Schoonmaakmythes ontkracht

De geur van chloor geeft de snelle indruk dat iets schoon is. Dit is niet waar, chloor is geen schoonmaakmiddel maar een desinfectans. Beter kun je je toilet schoonmaken met allesreiniger of met zeep. En die bruine aanslag? Dat is urinesteen; een combinatie van kalkaanslag en zuren uit de urine. Dit maak je schoon met schoonmaakazijn dat ontkalkt. Ook legt Zamarra uit dat het gebruik van meer wasmiddel in de wasmachine overbodig is en het je was niet schoner maakt. Kijk voor nog meer schoonmaakmythes hier de aflevering terug.

Aflevering terugkijken? Dat kan op Videoland: Eigen Huis & Tuin Lekker Leven, seizoen 4, aflevering 97.

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore