Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven!

Aflevering 96 | 12 september 2022

12 september 2022 17:05 Aangepast: 13 september 2022 18:16

Vandaag gaat de 'verspillingsvrije week' van start. Oftewel: deze week staat in het teken van restjes opmaken. Hugo maakt een linzensalade met gerookte kip en een lekker dessert met rijst, aangezien hij nog wat rijst over had. Saskia geeft daarnaast nog wat handige tips om voedselverspilling tegen te gaan én het klusteam begint aan een woonkamer die wel wat kleur kan gebruiken. Ook nemen we nog een kijkje in een tuin waar herinneringen gekoesterd worden én kijken we mee hoe er gewerkt wordt op een wijngaard in de stad.

Koken met Hugo!

Hugo maakt een Franse linzensalade. Er is veel informatie over linzen te verkrijgen, dus daarom geeft Hugo er een 'mini linzen-college' bij. Een linzensalade is een fris gerecht die heerlijk is voor de lunch, maar natuurlijk ook als hoofdgerecht na een zomerse dag. Het recept lees je hier. 

Woonkamer metamorfose 1/2

Michael en Diana zijn radeloos over hun woonkamer. Wat werkt wel en wat werkt niet op het gebied van inrichting en kleur? Ze hebben de woonkamer kleur proberen te geven met accessoires, maar komen er nog steeds niet uit. Het klusteam en de styliste schieten te hulp. Bekijk hier hoe ze van start gaan! 

Tips van Saskia om voedselvergiftiging tegen te gaan

Een gemiddelde Nederlander gooit per jaar 34 kilogram aan eten weg en 45 liter aan drinken. Dit is gemiddeld 120 euro aan boodschappen per jaar. Saskia geeft daarom tips om voedselverspilling tegen te gaan. Door alleen al eten in te vriezen voorkom je verspilling. En laten we eerlijk zijn, na een lange dag is een maaltijd opwarmen ideaal! Het tegengaan van verspilling is niet alleen goed voor de planeet maar ook nog eens voor de portemonnee. Tips teruglezen? Dat kan hier

Miniatuurvoorbeeld
Elke week de leukste tips en weetjes!

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Een tuin vol herinneringen

Judith heeft van haar tuin een bijzondere plek gemaakt. Een plek waar herinneringen aan haar partner een grote maar een positieve rol spelen. Ook heeft ze een kale muur laten beschilderen tot een persoonlijk kunstwerk. De schildering heeft een aantal symbolische betekenissen in zich die haar doen denken aan haar man. Ze heeft het laten maken door @Eefjemuurbloempje.nl.

Meekijken bij een stadswijngaard

Ook in onze hoofdstad worden heerlijke wijnen gemaakt. We nemen een kijkje bij de stadswijngaard @Wijnvanbret, vlakbij station Amsterdam Sloterdijk. De wijngaard is een stichting met maar liefst 70 deelnemers van diverse komaf. Mensen ontmoeten elkaar en tuinieren gezellig samen in de wijngaard, waarna ze vervolgens afsluiten met een heerlijke zelfgemaakte wijn.

Aflevering terugkijken? Dat kan op Videoland: Eigen Huis & Tuin Lekker Leven, seizoen 4, aflevering 96.

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore