Ga naar de inhoud
Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven

Een sfeervolle kamer in Engelse stijl voor Ruud en Leon

Ruud en Leon zijn beiden heel graag bezig met hun interieur. Ze wonen in een heerlijk verbouwd huis in Wormer, maar het lukt ze maar niet om een knus gevoel te creëren in de slaapkamer. Martine en interieurstylist Roy schieten te hulp om ook van de laatste kamer in het huis een sfeervolle ruimte te maken.

Te veel ruimte

Los van de sfeer ziet de slaapkamer er prima uit, dus de lat ligt heel erg hoog. “Het lukt ons maar niet om hier de sfeer te krijgen die we beneden ook hebben”, legt Ruud uit. Hij is erg tevreden over de kleur, maar de inrichting vormt nog niet een geheel en ze missen het knusse gevoel.

De slaapkamer is eerder al verbouwd om meer ruimte te creëren, aangezien het eerst twee aparte kamers waren. Toch is de grootte van de slaapkamer een van de oorzaken waardoor het Ruud en Leon nog niet is gelukt om de kamer knus te maken. Ze waagden een poging met een likje verf, maar dat maakte de kamer nog niet compleet. Roy kwam met het idee om het bed in het midden te plaatsen, want daar hebben ze natuurlijk wel de ruimte voor.

Kleurrijk en levendig

Over het oude schilderwerk is nog het een en ander te zeggen. Dit lost Martine op met kit en tape, waarna Karin haar een handje helpt met het schilderen van de muren. Wat betreft het kleurgebruik van hun vernieuwde slaapkamer weten Ruud en Leon in ieder geval wat ze niet willen. Ze zien liever niet kleuren als donkerbruin, rood, groen of nude. “Lekker druk en kleurvol, daar houd ik wel van”, zegt Leon.

Keuzestress

Ruud en Leon hebben te maken met keuzestress als het op hun slaapkamer aankomt. Roy heeft het inspiratiebord geanalyseerd en kwam tot het inzicht dat de stijl vele kanten op gaat, maar dat het English Cottage thema overheerst. Hij kiest er daarom voor om een mooie bloemenprint te gebruiken in combinatie met een moderne tegenhanger. Door middel van verschillende grijstinten creëert Roy contrast.

Multifunctionele roomdivider

Luxe, rust en vooral een gezellige slaapkamer is de wens van Ruud en Leon. Martine brengt hun visualisatie tot leven met onder andere een multifunctionele roomdivider. Deze heeft voldoende opbergruimte, open vakken om te decoreren én het dient tegelijk als hoofdbord voor het bed. Een handige en chique oplossing dus!

Patroonbehang plaatsen

De karakteristieke balken hebben ze op verzoek van de bewoners behouden. Maar het is wel een uitdaging om het bloemetjesbehang daar mooi tussen te plaatsen. Met een paar metingen zorgt Martine ervoor dat het patroonbehang juist én recht wordt geplaatst. Roy zorgt er tenslotte voor dat de stijl een geheel wordt met passende bloemendecoratie in een zelfgemaakte vaas.

Niks
Elke week nieuwe tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Snelle lambrisering

Roy gaf aan dat hij heel graag een lambrisering onder het behang zou willen zien. Martine weet hier wel raad mee door simpelweg een plankje te plaatsen die dezelfde kleur heeft als de kleur van de muur. Zo zie je maar weer dat een luxe uitstraling helemaal niet moeilijk hoeft te zijn.

Een landelijke slaapkamer

Het resultaat van deze metamorfose is een kleurrijke, sfeervolle slaapkamer. Ruud en Leon zijn ontzettend blij met het resultaat. “Landelijk en mannelijk”, aldus Ruud. De ruime kamer is een stuk knusser geworden door de juiste indeling en decoraties. Het bloemenbehang en de print van het vloerkleed fleuren de boel op, terwijl de modernchique blauwgrijze kleuren voor rust zorgen in de slaapkamer.

Dit is een artikel van