Eigen Huis & Tuin Lekker Leven

Aflevering 91 | 5 september 2022

05 september 2022 17:02 Aangepast: 06 september 2022 10:36

Op een makkelijke maandag maakt Hugo met dezelfde ingrediënten twee totaal verschillende gerechten. Verder pakken Martine en interieurstylist Roy een slaapkamer aan, nemen we een kijkje in een heerlijke boerderijtuin en laten de Guerilla Gardeners zien dat planten en zaaien zich niet hoeft te beperken tot een tuin.

Koken met Hugo!

Hugo laat deze aflevering zien dat je met courgette alle kanten op kunt. Hij begint met een courgettetaart van de plaat met een duurzame, zachte geitenkaas. Ook maakt hij een courgettesoep met soepstengels, waar hij maar één nieuw ingrediënt voor nodig heeft: bouillon. Kook je mee?

Metamorfose 1/2

Ruud en Leon zijn beide heel graag bezig met hun interieur. Ze wonen in een heerlijk huis, maar het lukt hun maar niet om een knus gevoel te creëren in de slaapkamer. Martine en Roy schieten te hulp om van de laatste kamer in het huis een sfeervolle ruimte te maken en geven je daarbij handige klustips. Je ziet het eerste deel van deze metamorfose hier.

Miniatuurvoorbeeld
Elke week de leukste tips en weetjes!

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Tuinieren op gemeentegrond

Meer groen op straat is de wens van velen. Waarom zou je wachten tot dat de gemeente de straten gaat aanpakken? De Guerilla Gardeners vinden dat ze dat zelf ook kunnen. Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven liep een dagje mee met Jenny.

Met haar achtergrondstudie als bioloog, een voorliefde voor de natuur en een missie om de wereld te verbeteren is Guerilla Gardeners ontstaan. Heb je het gemist en wil je het item terugkijken? Dat kan hier! 

Tips van Guido

Donderdag 8 september is de Internationale Dag van de Fysiotherapie. De perfecte gelegenheid om weer eens langs te gaan bij fysiotherapeut Guido. We bespreken een veelvoorkomend probleem: rugklachten. Maar hoe ontstaan deze klachten eigenlijk? Guido vertelt je alles over rugklachten en vooral hoe je deze kunt voorkomen tijdens het slapen, thuiswerken en sporten. Je kunt de aflevering hier terugkijken.

Buitenkijker

Esther laat haar gigantische boerderijtuin volledig zijn gang gaan. Dit omschrijft ze zelf als ecologisch rommelig. Nooit onkruid weghalen en de natuur zijn eigen balans laten vinden is een bewuste, maar ook noodzakelijke keuze geweest. Ben je benieuwd? Klik dan hier!  

Aflevering terugkijken? Dat kan op Videoland: Eigen Huis & Tuin Lekker Leven, seizoen 4, aflevering 91.

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore