RTL Wonen

Om deze reden steek je voortaan koffie in brand als je buiten zit

27 juli 2022 19:04 Aangepast: 16 augustus 2022 14:53

We kampen dit jaar met een wespenexplosie die we ‘te danken’ hebben aan het warme en droge voorjaar. Gelukkig kun je zowel wespen als vliegen én muggen heel gemakkelijk op afstand houden. En wel met... koffie!

Hoewel wespen heus niet per definitie een gevaar vormen, zijn de meeste mensen toch niet echt gerust op het gezelschap van die geel-zwarte rakkers. En dat terwijl ze echt wel nuttig zijn. Toch is het niet heel gek als je ze niet bij je in de buurt wil hebben, want ze kunnen je behoorlijk pijn doen. Eerder las je hier al dat je verderop in je tuin hun favoriete eten kan neerleggen om ze weg te houden van jezelf. Maar de volgende truc jaagt ook gelijk vervelende vliegen en muggen weg. Wel zo fijn als je lekker buiten zit te eten of borrelen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Om deze redenen zijn wespen dus wél nuttig!

Brandende koffie tegen wespen en vliegen

Het enige wat je nodig hebt is gemalen koffie en vuur. Het maakt hierbij niet uit of het zelfgemalen koffie, of koffie uit een pak of desnoods een koffiecupje is. Verse (ongebruikte) koffie werkt het beste, maar ook gebruikt koffiedik wordt ingezet voor de tip. Wél is het belangrijk dat de koffie droog is, anders kan de koffie niet branden. 

Hoe de truc werkt? Simpel: strooi wat gemalen koffie op een stukje aluminiumfolie en steek de koffie vervolgens aan, waardoor het gaat smeulen. De rook die ontstaat zorgt ervoor dat de insecten op afstand blijven, aangezien rook voor de insecten gelijk staat aan vuur en dus gevaar betekent. 

Zien hoe het werkt? De onderstaande video demonstreert het: 

Miniatuurvoorbeeld
Elke week nieuwe tips en inspiratie!

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Fotocredits

Headerfoto: Youtube

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore