Ga naar de inhoud
RTL Wonen

Zo haal (en houd) je het vakantiegevoel in huis

Heerlijk zo’n vakantie. Even lekker weg van huis. Maar ja, je moet dan toch weer een keertje thuiskomen. En dat vakantiegevoel wil je natuurlijk liever voor altijd behouden. Met deze tips haal én houd je dat vakantiegevoel gewoon in huis.

Staycation

Een vakantiegevoel kun je in huis willen halen omdat je nog niet klaar bent om het gevoel van je reis los te laten. Een andere reden kan zijn dat je gewoon thuisblijft, maar wel het gevoel wil hebben van een vakantie. Dat noem je dan een staycation.

Er zitten heel veel voordelen aan zo’n 'thuisblijfvakantie'. Zo heb je niet de stress van plannen, accomodaties boeken, reizen en drukte op de wegen en luchthavens. Daarnaast geef je een stuk minder geld uit én heb je meer comfort aangezien je niet hoeft te sjouwen met tassen en koffers. Alles is binnen handbereik vanuit je eigen luie stoel.

Make-over

Je kunt het vakantiegevoel in huis halen door je huis in te richten in de stijl van jouw favoriete vakantiebestemming. Denk bijvoorbeeld aan rotanmeubels voor de mediterrane/ibiza-sfeer of juist marmeren accenten en luxe details om een hotelchique sfeer te creëren. En niet alleen binnen, maar ook buiten kun je dat vakantiesfeertje overbrengen. Geef ook je tuin eens een make-over. Leg er bijvoorbeeld prachtige Portugese tegels in of haal een tuinmeubelset die helemaal de sfeer van jouw lievelingsland overbrengt.

Beplanting

Denk je aan vakantie, dan denk je aan zon, tropische sferen en palmbomen. Alle bijhorende, tropische planten kun je ook in huis of in de tuin neerzetten. Een palmboom in de tuin geeft gelijk een hele warme sfeer. En wat dacht je van een grote paradijsvogelplant voor binnen? Kun jij niet op vakantie? Dan haal je gewoon de vakantie naar jou toe.

Gebruik warme kleuren

De warmte van een zonnige vakantie is soms lastig over te brengen in ons kikkerlandje. Toch kun je door middel van kleur die warme sferen overbrengen in je interieur. Denk bijvoorbeeld aan rood-, geel- en oranjetinten; de kleuren die doen denken aan een zonsondergang. Niet jouw smaak? Ook azuurblauwe details kunnen je woning een zomerse touch geven. 

Decoratie

Niet alleen kleur en planten, maar ook decoratie kan heel veel toevoegen aan dat vakantiegevoel. Zo kom je al een heel eind met een groot canvas of fotobehang van een natuurfoto of een mooie bestemming. Omdat de afbeelding zo groot is, word je er helemaal ingezogen wanneer je ernaar kijkt. Als de rest van je interieur dan ook is afgesteld op deze kleur en sfeer lijkt het net of je er echt bent.

Niks
Elke week de nieuwste tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Lekker koken

Heb je een paar vakantiedagen opgenomen? Dan is het de perfecte tijd om eens dat kookboek uit de kast te trekken. Naast dat koken heel ontspannend kan werken, zorgt het er ook voor dat je hele huis er lekker van gaat ruiken. Kies je favoriete recept afkomstig uit je favoriete vakantiebestemming of ga eens voor iets wat je nog nooit hebt gemaakt. Zoek vooral iets uit dat heerlijk kruidig is (als je daarvan houdt natuurlijk) zodat de geuren het hele huis zullen vullen.

Ook in de winter

Het is natuurlijk makkelijk om het vakantiegevoel over te brengen als de zon lekker schijnt, maar ook in de winter is het mogelijk om de volle relaxmodus aan te zetten door de warmte in huis te houden. Zet bijvoorbeeld een romantisch houtkacheltje en kaarsjes aan, wikkel jezelf in een heerlijke deken en gooi je voetjes – met pantoffels – omhoog. Het is misschien niet precies hetzelfde als die heerlijke zonnige vakantie, maar genieten is het zeker!

Fotocredits:

Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: