Ga naar de inhoud
Kopen Zonder Kijken

KZK: Rob en Lotte vinden hun 'bont met bloemen'-huis

Rob en Lotte wonen samen met hun twee huisgenoten in ’s-Hertogenbosch. Sinds een jaar hebben ze besloten dat ze klaar zijn voor de volgende stap, maar het vinden van een huis gaat stroef. Heel stroef! En daarom dragen ze de huizenzoektocht over aan Alex, Bob en Roos. Gaat het het team lukken om een droomhuis te vinden?

Lotte en Rob zijn al een tijd samen, maar woonden ver van elkaar vandaan. Ongeveer een jaar voor de opnames besloten ze dat ze wilden gaan samenwonen. Minimaal veertig bezichtigingen en zo’n vijftien tot twintig biedingen verder, is het ze nog steeds niet gelukt. En dus besloten ze dat Rob bij Lotte en haar twee huisgenoten introk. Heel gezellig, maar toch willen ze graag hun eigen plek. Makelaar Alex, bouwdeskundige Bob en interieurstyliste Roos gaan ermee aan de slag. Rob en Lotte hebben er alle vertrouwen in!

Wensenlijst

Lotte is gek op kleur, gezelligheid en knusheid. Dit laat ze dan ook goed in haar moodboard terugkomen. Rob vindt een patroontje ook wel leuk, maar houdt het liever bij 'één behangetje in de gang.' Bob wordt helemaal blij van de moodboards van Rob en Lotte: “Ik vind het ongelooflijk leuk dat we een keer een moodboard hebben die niet vol staat met stalen deuren en visgraadvloeren."

De wensen van Rob en Lotte zijn: een klusschuur, bad en een openhaard. Maar de grote eisen zijn: een woonoppervlakte van minimaal 100 m², een tuin en het liefst drie slaapkamers. Dit willen ze realiseren met een budget van 390.000 euro.

De consessieklok

Om de druk van de huizenmarkt een beetje voelbaar te maken voor het stel, heeft het team een nieuwe gadget bedacht: de consessieklok. Deze staat in de eerste periode op 56 dagen en telt af. Zodra de teller op nul staat, staat Alex voor de deur voor een consessiegesprek. Deze klok krijgen Rob en Lotte mee naar huis.

Zoals beloofd – wanneer de teller op nul staat – staat Alex voor de deur. Rob en Lotte hebben zich al goed voorbereid op een consessiegesprek, maar onverwachts komt Alex met goed nieuws. Ze hebben een huis in Rossum gekocht!

Bob de bouwer

Bob heeft – nadat het huis gekocht is – nog zo’n 23.000 euro over voor de verbouwing. Maar al snel krijgt hij goed nieuws van Rob en Lotte. Ze doen namelijk nog een schepje boven op het budget. Dat schepje is 10.000 euro groot. In totaal heeft Bob nu dus een budget van 33.000 euro voor de verbouwing. En dit bedrag weet hij goed te besteden.

Bob gaat een houtkachel in het huis realiseren voor Rob en een bad voor Lotte. Ook laat hij de keuken en de badkamer aanpassen naar de stijl van het stel.

Magie van Roos

Als er íemand blij wordt van de moodboards van Rob en Lotte, dan is het Roos wel. Beide moodboards liggen helemaal in haar straatje en ze heeft er dan ook zin in om ermee aan de slag te gaan. Het thema dat ze bedacht heeft? Bont met bloemen.

Met de keuken in het huis was niks mis. Enige was dat het niet helemaal de stijl van Rob en Lotte was. Daarom heeft het team de keuken verkocht. Een duurzame keuze dat voor extra budget zorgt. Voor de nieuwe keuken heeft Roos gekozen voor de kleur groen. Om de eenheid te behouden krijgt ook de badkamer een groen badmeubel met messing accenten.

Met een room visualiser zoekt Roos een mooie vloer uit voor de bovenverdieping. Met deze tool maak je een foto van de ruimte en kun je allerlei vloeren en kleuren uitproberen. Zo krijg je een goed idee hoe het er bij jou thuis uit komt te zien.

De hal

Wanneer je door de voordeur loopt, zie je gelijk de strakke trap met leatherlook bekleding. Ook het toilet in de hal is aangepakt. Met een mooie warme grijstint en Lotte’s foto’s aan de muur is het een heel huiselijk en knus klein kamertje.

Bonte eet- en woonkamer

Vanuit de hal loop je door een stalen olijfgroene deur met melkglas de woonkamer binnen. Door de hele ruimte van de eet- en woonkamer heeft Roos langs één muur een prachtig bont bloemenbehang gehangen met roze en blauwgroene accenten. 

In de hoek van de woonkamer staat een zachtroze hoekbank met daaronder een uitgesproken tapijt. Ook dit item matcht weer goed met het bonte bloemenbehang. En om aan Rob zijn woonwens te voldoen, staat er een heuse houtkachel midden in de woonkamer. 

Aan de muur in de eetkamer hangt een schilderij dat Roos haar dochtertje heeft geschilderd. De andere muren zijn – net als in de keuken – lichtroze. In de eetkamer staat een zwarte, ronde tafel met daaromheen gele stoelen én ronde stoelen met een leuke print. Juist de mengelmoes van stoelen maakt het tot een bonte, knusse zithoek.

De keuken

Vergeleken met de oude keuken lijkt de nieuwe keuken veel ruimer. De groene keuken heeft een moderne landhuisstijl. De lijstjes in de kastdeurtjes maken het helemaal af. Het aanrechtblad is een mooi zwartgrijs blad van composiet en de muur heeft een lichtroze kleur gekregen. Het groen van de kastjes komt terug in de ombouw van de afzuigkap.

Badkamer

In de badkamer zit, zoals beloofd, een mooi groen badmeubel met lichte, marmeren, ronde wasbakken en messing kranen. Op de vloer liggen zandkleurige, speelse hexagon tegeltjes met op de muren een bijhorende vierkante tegel. Het messing van de kranen komt terug in de douche, waardoor het één geheel wordt.

Master bedroom

De slaapkamer van Rob en Lotte is volledig zachtgroen geschilderd. Ook de gordijnen zijn groen. Juist het terugkomen van de kleur geeft de kamer een rustige sfeer. Het bed van het stel staat tijdens de opnames tegen de muur in het midden van de kamer. Tegen de tijd dat er foto’s gemaakt werden van het huis staat er een groot roze bed (lees: nieuw) met aan het voeteneind een opbergbox en zitje.

In één van de muren van de master bedroom zitten olijfgroene schuifdeuren die leiden naar een prachtig grote kleedkamer mét bad en bijzondere, vintage spiegels.

Werkkamertje

Als hekkensluiter heeft het team ook nog hun stempel op de werkkamer in huis gedrukt. Ook hier is roze de kleur. Er staat een donker houten bureau in met een gave antieke tafellamp. Het contrast van de muren met het donkere meubelstuk doen het hier goed.

'Ik weet echt niet zo goed wat ik moet zeggen'

Rob en Lotte gaan hun nieuwe huis bekijken. Bij elke kamer wordt het enthousiasme groter. Ze kijken hun ogen uit. Allebei hadden ze niet verwacht dat het team er zo’n prachtig huis van kon maken.

Rob is helemaal gek op de houtkachel in de woonkamer. Het was per slot van rekening ook zijn grote wens om er eentje te hebben. “Hij is gewoon écht gruwelijk vet!”, zegt hij. Ook het schilderij van de dochter van Roos valt bij het stel goed in de smaak.

De badkamer wordt door Lotte in meerdere positieve woorden omschreven, maar waar ze mee begint is: “Perfect! Het is gezellig en het is heel leuk”, aldus Lotte.

Wanneer ze de schuifdeuren in de slaapkamer opentrekken, springt Lotte figuurlijk een gat in de lucht. Want daar is ‘ie dan: het bad waar ze zo op had gehoopt.

Het stel komt beneden om alles met het team te bespreken. De glimlach is niet van het stel hun gezicht af te slaan. “Ik weet echt niet zo goed wat ik moet zeggen”, zegt Lotte. Ze zijn ontzettend tevreden met hun nieuwe, prachtige huis. Rob: “Hier gaat geen tekoopbord in!”

Fotografie:

Sonja Velda

Shop
Shop de items hier!
Shop The Look: het kleurrijke bloemenhuis van Rob en Lotte
Zo
Wij spraken het stel:
Zo is het nu met Lotte en Rob: 'Het is net alsof we in ons moodboard zijn gestapt'
Niks
Elke week de nieuwste tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Dit is een artikel van