Ga naar de inhoud
Voor Hetzelfde Geld

Voor Hetzelfde Geld: Ton en Marijke zoeken hun laatste huis

Beeld © RTL

Deze week zag je hoe Ton en Marijke op zoek gingen naar hun nieuwe droomhuis. Ze wonen nu in Scheveningen in een heerlijk appartement, maar ze missen een tuin en bergruimte. Ze willen dan ook graag een iets groter huis mét tuin. Debbie en Vinod zijn op zoek gegaan!

Het stel woont sinds vijf jaar samen in Scheveningen, maar door de vele (klein)kinderen zouden ze graag wat meer ruimte willen. Ze willen Scheveningen verlaten, maar zouden wel in een bruisend dorp willen blijven wonen, maar dan met een grotere tuin en meer bergruimte waar tenminste twee golftassen kunnen staan.  

Natasja en makelaars Debbie en Vinod gingen voor ze op zoek in het gebied tussen Utrecht, Nijmegen en Den Bosch. Ze bezochten drie huizen. Waarvan één een out-of-the-box woning is. Oftewel: een woning wat op het eerste oog niet aan alle wensen voldoet, maar wat ze wellicht nog aangenaam kan verrassen.

Het wensenlijstje

Ton en Marijke zijn op zoek naar een huis waar ze de rest van hun leven kunnen blijven wonen. Ze willen er graag een grote leefkeuken in met daarbij een open haard. Ook wensen ze graag een grote tuin waar ze met het hele gezin in kunnen zitten. Het huis moet in een bruisend dorp liggen, het liefst in een waterrijke omgeving. Dit alles voor een budget van 800.000 euro.

Laat de zoektocht beginnen!

Huis 1: Boskoop

Het eerste huis bevindt zich in Boskoop in Zuid-Holland. Het is een prachtige woning, alleen wordt er de komende twee weken nog hard gebouwd rondom.

Het huis is 188m² groot en het staat te koop voor 795.000 euro, maar de eigenaar staat open voor een onderhandeling. Wanneer dit huis in Scheveningen zou staan hadden ze dit niet kunnen kopen, want dan zou de vraagprijs (op het moment van de tv-opnames) circa 977.000 euro zijn geweest.

Huis 2: Veghel

Het tweede huis bevindt zich in Veghel in Noord-Brabant. Dit is het out-of-the-box huis, want... er staat nog geen huis! Vinod laat hen een nieuwbouwproject zien waar ze zelf hun huis kunnen samenstellen.  

Deze woning heeft woonperceel van 700 m². Het nieuwbouwproject staat te koop voor 744.000 euro. Dit zou in hun eigen dorp (op het moment van de tv-opnames) 1.058.000 euro zijn geweest.

Huis 3: Wijk en Aalburg

Het derde huis ligt in Wijk en Aalburg in Noord-Brabant. Deze woning heeft potentie, maar het is van binnen niet hun stijl. Voor de rest is het een prachtig huis.

Dit huis heeft een woonoppervlakte van 140m² en het staat te koop voor 595.000 euro. Wanneer dit huis in Scheveningen te koop zou staan was de vraagprijs (op het moment van de tv-opnames) circa 910.000 euro geweest.

Proefwonen

Na alle huizen te hebben gezien gaan Marijke en Ton proefwonen in het tweede huis, oftewel de out-of-the-box woning in het Noord-Brabantse dorp Veghel. In deze week komen ze erachter hoe het bevalt om hier te wonen.

Doordat het een nieuwbouwproject is en ze er niet kunnen proefwonen gaan ze slapen in een bed and breakfast. Hier kunnen ze ontdekken hoe de omgeving is waar misschien straks hun huis wordt gebouwd.

Ze hebben in deze week het centrum bezocht en een drankje gedaan op het terras. Ook heeft het stel een kijkje genomen op de golfbaan en zijn ze langs alle buren gegaan. Ondanks dat ze niet in het huis kunnen slapen heeft Natasja er wel voor gezorgd dat ze er even op kunnen staan in een camper.

Ze vinden de omgeving van Veghel superfijn en vinden het echt een heel leuk dorp waar ze graag oud willen worden. Maar ze twijfelen over het nieuwbouwproject.  

Wat gaan ze doen?

Op de laatste dag komt Natasja langs met de brandende vraag of het stel dit nieuwbouwproject aangaat of niet. Het antwoord hierop is nee. Ze vinden dat een nieuwbouwproject te onvoorspelbaar is in deze tijd. Het kan een jaar duren of zelfs twee en zij willen er het liefst nu in om van de heerlijke ruimte te kunnen genieten.

Niks
Elke week nieuwe inspiratie en tips!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Toch nog een huis gevonden

Marijke en Ton hebben hun huis dus helaas niet gevonden door dit programma. Maar ze zijn niet gestopt met zoeken en hebben uiteindelijk toch nog hun droomhuis gevonden. Ze wonen ruim een jaar later in Wijk bij Duurstede. Ze hebben dit huis samen met makelaar Debbie gevonden en zijn er dolgelukkig.

Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: