Ga naar de inhoud
Kopen Zonder Kijken

KZK: Het perfecte huis voor Carlijn en Jeroen

Carlijn en Jeroen wonen samen met hun zoontje Tijn in Utrecht. Het huis voldoet nog altijd aan al hun wensen, maar ze zijn klaar met de racebaan voor hun woning. Gaat het Alex lukken om een huis te kopen, Bob om het te verbouwen en Roos om het te stylen naar de smaak van dit stel?

Het koppel zoekt al langere tijd naar een nieuw huis. Waar Carlijn graag in Utrecht, Zeist of De Bilt wil wonen, voelt Jeroen meer voor Amersfoort. Een soort ‘Pippi Langkous-huis’ lijkt hen wel wat. Alex helpt het stel al bij het eerste gesprek uit hun droom. Ze worden zelfs gevraagd om gelijk een aantal concessies te doen. Alex, Bob en Roos denken dat het niet makkelijk gaat worden, maar ze gaan vol goede moed aan de slag!

Wensenlijst

Bij de start heeft Alex eerst samen met het stel een paar wensen zo gevormd dat ze realistischer voor de huidige huizenmarkt zijn. Wat er verder op de wensenlijst staat? Een karakteristieke eengezinswoning met minimaal drie slaapkamers en een werkkamer. Ze willen graag dat dit huis aan een rustige straat ligt waar weinig tot geen verkeer rijdt, zodat hun zoontje heerlijk buiten kan spelen. Daarbij willen ze een ruime tuin (minimaal 200 vierkante meter perceel). Het budget dat het Kopen Zonder Kijken-team krijgt, is 550.000 euro.

Water bij de wijn

Om het zoekgebied voor Alex verder te vergroten, heeft het koppel vier extra plaatsen aan hun lijstje toegevoegd; Baarn, Soest, Bilthoven en Driebergen.

Zelfs met deze uitbreiding blijkt het in deze regio een heel karwei te zijn om er tussen te komen. Om het stel duidelijk te maken hoe de huidige huizenmarkt in elkaar steekt, neemt Alex hen naar verschillende huizen mee. Na deze dag besluiten Carlijn en Jeroen om hun budget tot 600.000 euro te verhogen. Dit is mogelijk, omdat hun huidige huis meer waard blijkt te zijn. Mooie meevaller! En daarbij hebben ze het zoekgebied nog verder uitgebreid met Groenekan, Breukelen, Maarn en Doorn.

Terug naar de tekentafel

Zelfs met de extra concessies lukt het Alex maar niet om met de huidige wensen een huis voor Carlijn en Jeroen te kopen. Daarom gaat hij samen met Bob en Martijn het concessiegesprek aan. Hierin wordt duidelijk dat de wensen nog een keer flink op de schop moeten, en dat het stel meer vertrouwen in Alex en Bob mag hebben om hun droomhuis te vinden.

Nadat het stel het nieuws heeft laten bezinken, komen ze - wederom - met aangescherpte wensen. Zo hoeft het huis niet per se te zijn en hebben ze de perceelgrootte naar 150 vierkante meter verlaagd. Wél blijven de rustige straat en de drie slaapkamers met werkkamer een harde eis. Gaat het Alex nu wel lukken?

De deadline

Het team van Kopen Zonder Kijken had een deadline van een jaar met het stel afgesproken. Een jaar later staan ze met Alex, Bob en Martijn om de tafel. Waarom? Het is ze gelukt! Ze hebben een huis kocht. Bob kan eindelijk aan de slag met de verbouwing en Roos kan starten met de styling. 

Als klap op de vuurpijl blijkt dat het huidige huis van Carlijn en Jeroen nog hoger is getaxeerd. Dit betekent dat Bob 50.000 euro extra krijgt om van het huis een paleis te maken.

De plannen

Eén van de wensen op het lijstje was een groot perceel. Lekker veel grond voor zichzelf en voor de kleine Tijn. Toch wil Bob de benedenverdieping uitbouwen, zodat het van binnen net even wat ruimer wordt. Ook de hal krijgt een metamorfose. Hier wordt een kleine garderobe gerealiseerd.  

Verder wil Bob op de eerste etage een uitbouw bouwen. De badkamer is door het schuine dak namelijk heel klein. Door er een stuk aan te bouwen, is dat minpunt weg en krijgt het huis meer 'volume.' Alleen heeft hij te weinig budget om dit gedeelte te realiseren. Vandaar dat Bob voor extra budget belt. Het stel gelooft in Bob en zijn visie, dus krijgt hij 40.000 euro extra.

Styling

Bob is klaar met de verbouwing. Nu is het aan Roos om het in te richten naar de wensen van het stel. Wanneer ze de moodboards bekijkt, ziet ze dat Carlijn van een industriële stijl houdt en Jeroen van een meer landelijke stijl. Roos wil hier een mooie mix van maken door met lichte en donkere tinten te werken.

Perfecte mix

In de woonkamer heeft Roos een mix gemaakt tussen rustige landelijke kleuren in combinatie met het zwarte industriële. Dit zie je goed terug in de robuuste stoere bank, fauteuil en salontafel. Door de mix van de twee stijlen weet ze toch een warme, huiselijke sfeer neer te zetten.

Woonkeuken

De keuken bestaat uit een groot kookeiland met veel opbergruimte door de hoge kasten. De zandkleurige fronten in combinatie met een keramisch blad met een marmerlook-uitstraling springen gelijk in het oog. Het eindresultaat is een praktische, knappe familiekeuken.

In de eethoek staat een prachtige marmerlook ovale uitschuiftafel met comfortabele stoelen. Natuurlijk heeft Roos ook aan de kleine Tijn gedacht. Hij kan namelijk naast de eettafel aan zijn eigen tafeltje met stoere hertenstoel spelen.

Door de vernieuwde kozijnen met grote glazen deuren lijkt het net of deze ruimte veel ruimer is geworden. Daarbij zorgen ze voor meer licht over de hele benedenverdieping.

De hal

Doordat de trap meteen in beeld is zodra je het huis binnenkomt, is het van belang dat deze mooi is afgewerkt. Daarom heeft Roos voor een zwarte chique trap gekozen die past in de stijl van Carlijn.

Alles erop en eraan  

Doordat de badkamer een stuk groter is geworden, heeft Roos ervoor gekozen om er een bad én een douche in te plaatsen. Op de vloer liggen zwarte tegels. De zwarte kleur komt tevens terug in het badmeubel en de wastafel. Op de muur heeft Roos voor grote keramische tegels met marmerlook gekozen om rust te creëren. Dit samen met de messing details zorgt voor een luxe uitstraling.

Slaapkamers

In de master bedroom staat het oude bed van het stel. Roos heeft dit meubelstuk als basis voor de kamer gebruikt. Verder gebruikt ze rustige tinten met zwarte accenten.

Kleine Tijn heeft ook zijn eigen stoere kamer helemaal in jungle sferen gekregen.

“Maar waar staan we nu?”

Wanneer Carlijn en Jeroen voor het huis staan, zien ze al wat er is aangebouwd en kunnen ze niet wachten om het huis van binnen te bekijken. Zodra ze de deur openen, zien ze meteen de eerste verrassing; de vernieuwde hal. “Nieuwe trap!”, zegt Carlijn dolenthousiast, waarop Jeroen reageert: "Wat gaaf!”

Vervolgens is het tijd om de deur naar hun vernieuwde, aangebouwde keuken open te doen. “Wauw wat supermooi!”, zegt Jeroen. “Ik snap er helemaal niks van, maar wat mooi”, reageert Carlijn. Ook de woonkamer is helemaal in de stijl van het koppel. Ze zien goed dat Roos beide stijlen met elkaar heeft gemixt.

Wanneer ze naar de eerste etage gaan, zien ze meteen de kasten. “Ah, een inbouwkast!”, zegt Carlijn. Dan stappen ze de eerste kamer in en zien ze de kamer van Tijn. Ook over deze ruimte zijn ze heel enthousiast. Ze vinden het fantastisch geworden. 

“De masterbedroom is net een hotel”, zegt Jeroen. “Wow echt hè! En dit met ons eigen bed”, zegt Carlijn. Daarna zien ze hun grote badkamer wat aan al hun wensen voldoet. “Wauw! Een douche én een bad”, zegt Carlijn waarop Jeroen zegt: “Maar waar staan we nu? Is dit die eerste verdieping aanbouw? Heel vet!” Carlijn: “Dit is gewoon ons huis, ik kan het niet geloven."

Shop
Shop hier de items!
Shop The Look: Het modern landelijke huis van Carlijn en Jeroen
Zo
Wij spraken het stel
Zo is het nu met Carlijn en Jeroen: 'Het was een rollercoaster!'
Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: