RTL Wonen

5 manieren om gemakkelijk het BBQ-rooster schoon te maken

23 juni 2022 20:55 Aangepast: 24 juni 2022 09:36

Nadat je heerlijk hebt gebarbecued, heb je meestal geen zin meer om het rooster schoon te maken. Sommigen doen het daarom de eerste volgende keer weer. Maar gelukkig zijn er makkelijke manieren om het schoon te maken. Wij zetten ze voor je op een rij!

Het gras

Leg het rooster na het barbecueën op het gras en laat dit een hele nacht liggen. Dit lijkt misschien gek, maar door het dauw weekt het vuil los van het rooster. Waardoor je de volgende dag gemakkelijk met een doek het vuil ervan af kan vegen.

Andere oplossing

Heb je geen gras? Geen probleem. Laat het rooster dan een nacht weken in een sopje van warm water en soda. Haal het de volgende dag eruit en haal er een doek overheen en je zult zien dat alle etenswaren en vetresten ervan af zijn.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Barbecue met kolen of gas: dit zijn de voor- en nadelen op een rij

Krant

Zoals je nu waarschijnlijk al door hebt is de key om het rooster even te weken, waardoor het weer mooi schoon wordt. Dit kan je ook doen door na gebruik van de BBQ het rooster in een krant te wikkelen. Maak deze vervolgens goed nat en laat het een nacht staan. De volgende dag hoef je dan alleen weer een doek of borstel eroverheen te halen en het rooster is weer blinkend schoon.  

Ui

Verder zou je ook het rooster kunnen schoonmaken met een ui. Je denkt misschien: dat is gek?! Want je wilt juist de etensresten ervan af hebben en niet erop. Maar geloof ons, dit werkt echt! Lees hier hoe jij je barbecue schoon krijgt met een ui.

Miniatuurvoorbeeld
Elke week nieuwe inspiratie en tips!

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Aluminiumfolie

Had je de vorige keer geen zin om na gebruik van de barbecue het rooster schoon te maken? Geen paniek. Scheur een stuk aluminiumfolie af en maak hier een prop van. Doe wat afwasmiddel erop en wrijf hiermee over het rooster. Je zult zien dat het vuil ervan afvliegt!

Bonustip

Je rooster schoonmaken dat is een ding, maar er is ook een manier om ervoor te zorgen dat zo weinig mogelijk etensresten blijven plakken én dat het rooster langer roestvrij blijft. Hoe je dit doet? Plantaardige olie! Smeer het rooster voor en na het gebruik in met olie en je zult zien dat het rooster en stuk minder vies is.

Fotocredit:

Headerfoto: LauriPatterson

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore