Ga naar de inhoud
Kopen Zonder Kijken

KzK: op de valreep toch nog een huis voor Dyan en Vera

Dyan en Vera wonen al een hele lange tijd in Amsterdam en merkten – nadat ze gingen samenwonen – al snel dat hun Amsterdamse appartementje te klein werd. Ze gingen op zoek naar een huis, maar konden maar niets vinden. Daarom hebben ze het lot in handen gelegd van makelaar Alex, bouwdeskundige Bob een styliste Roos. Het was een behoorlijke zoektocht, maar het team heeft op de valreep een huis gekocht én er weer iets prachtigs van gemaakt!

Nadat Dyan klaar was met het vele reizen en definitief in Amsterdam was gaan wonen, trok Vera al snel bij haar in. Het stel merkte echter al gauw dat de muren op hen af begonnen te komen. Ze wilden dan ook graag een volgende stap maken samen: het kopen van een huisje met z’n tweeën. Hun droom: een huis met karakter in Castricum mét een lekkere tuin op het zuiden.

Wensen

In eerste instantie zeggen Dyan en Vera dat hun wensenlijst erg fluïde is. Daarmee bedoelen ze dat de lijst heel groot is omdat ze simpelweg heel veel leuk vinden, maar dat er ook zo ineens weer dingen kunnen afvallen. Martijn, Alex en Bob vinden dat lastig, maar zoals Vera zegt: “We gaan er gewoon voor!”

De uiteindelijke hoofdwensen zijn als volgt: ze willen een rustige en ruime achtertuin, het liefst op het zuiden, en een karakteristiek, licht huis met minimaal drie slaapkamers.

Flinke aanpassing

Na een half jaar zoeken is het tijd voor Alex om langs te gaan bij Dyan en Vera. Het lukt hem niet om binnen hun budget een huis te vinden dat aan alle eisen voldoet. Hij neemt het stel mee op rondreis om te laten zien welke huizen hij heeft moeten laten schieten vanwege de harde eisen die ze hebben.

Het concessiegesprek kwam voor het stel als een schok. Ze dachten hele realistische wensen te hebben, maar balen er flink van als dat niet zo blijkt te zijn. Ze besluiten om af te zien van de wens van een karakteristiek huis uit de jaren ’30.

Later komen Dyan en Vera ook nog eens met goed nieuws. Ze kunnen hun budget van 375.000 verhogen naar 390.000 euro.

Een tweede concessiegesprek

Na ruim een jaar zoeken, is het – ook met het verhoogde budget – Alex nog steeds niet gelukt om een woning te vinden voor Dyan en Vera. Daarom gaat hij samen met Bob nogmaals met het stel in gesprek om eens te kijken wat er moet veranderen om wél hun droomwoning te kunnen vinden. Dyan en Vera hebben het gevoel dat ze overal op moeten inleveren, maar zijn bereid om alles uit de kast te trekken voor hun droomwoning.

Alex adviseert om de wens van het woonoppervlak van 90 m² terug te draaien naar 70 m² én de wens van de tuin op het zuiden aan de kant te zetten. Want ook een tuin op het noorden met een avondzonnetje kan heel fijn zijn.

Alex en Bob weten dat het zwaar valt bij de dames, maar doen hun uiterste best om een geschikt huis te vinden dat voldoet aan hun eisen. “We willen het best mogelijke huis uit de markt halen en daar gaan we ook echt voor, maar geef ons iets meer ruimte”, aldus Alex.

Het tweede gesprek heeft iets losgemaakt bij het stel. Ze gaan namelijk meer concessies doen én wederom het budget verhogen. Tot nu toe zijn ze er voorzichtig mee geweest, maar nu gaan ze all-in. Het budget ging eerder al van 375.000 naar 390.000. Nu verhogen ze dat naar 470.000 euro. Dat is een kleine 100.000 meer dan wat ze in eerste instantie hadden.

Eindelijk!

Omdat het budget verhoogd is, vindt Alex dan toch een pareltje in Castricum, de woonplaats waar Dyan en Vera het allerliefst wilde gaan wonen. De prijs van het huis ligt redelijk aan de bovenkant van het budget, maar Alex gaat ervoor! Hij doet een bod en… gelukt! Voor 450.000 euro heeft Alex dan eindelijk een prachtig huis gevonden voor Dyan en Vera. Dat betekent dus dat Bob nog 20.000 euro overheeft voor de verbouwing.

Zou de verbouwing gaan lukken?

Het antwoord op die vraag is natuurlijk ja. Met hulp van vrienden en familie kan het sloopwerk beginnen. Bob is erg blij met deze inzet, want hierdoor hoeft hij minder geld uit te geven aan het slopen van het huis én blijft er meer over voor de rest. Hij gaat de keuken en de badkamer vernieuwen, maar wel met het behoud van de basis. Dus aansluitingen zoveel mogelijk op dezelfde plekken houden. Dat is goedkoper en makkelijker.

Verder zijn de muren in het huis gestuukt, gesaust en in de verf gezet en heeft Bob de ronding naar de keuken een klein tikje opgeschoven en rechthoekig laten maken.

Sfeer, style en vibe

Wanneer er verbouwd en gesloopt is, is het aan Roos om weer haar stylingmagie toe te passen. Wanneer ze de moodboards bekijkt ziet ze gelijk dat Dyan en Vera van een rustige basis houden, maar beiden ook gek zijn op de zee en het strand. Dus voert Roos een Hawaï-chic-beach vibe door in het hele huis. De basis van het huis wordt een zeeblauwe en groene kleur.

De vernieuwde keuken

In de keuken heeft Roos ervoor gekozen om één muur helemaal te betegelen met groenblauwe handvorm tegeltjes. De muur die daar haaks op staat blijft neutraal. Ook de keukenkastjes krijgen een soortgelijke groenblauwe kleur met rvs-greepjes.

Voor het contrast heeft Roos gekozen voor een donker notenhouten keukenblad met een zilveren rvs-kraan, wasbak, afzuigkap en fornuis. In de hoek heeft ze gekozen voor twee hoge kasten om voor voldoende opbergruimte te zorgen. Tegenover het grote aanrechtblad staat nog een kleine koffiebar in dezelfde kleuren.

De zit- en eethoek

De zithoek aan de voorkant van de woning is lekker licht door de grote raampartijen. Hier hebben ze vooral in de ochtend veel lichtinval. De bank die Roos heeft uitgekozen is een diepe elementen hoekbank met ribstof. De losse elementen zorgen ervoor dat je de opstelling van de bank altijd nog kunt veranderen. Voor de kleur heeft Roos weer gekozen voor een blauwgroene kleur. Dat groen én het blauw komt ook weer terug in het vloerkleed dat in de zithoek ligt.

De eetkamer ligt direct naast de zithoek en is gevuld met een mooie, donkere, ovale eettafel met zes bijpassende stoelen. Deze stoelen hebben een vintage look en passen daarom perfect in dit interieur.  

Door het hele huis hangen verschillende kunstwerken en mooie prints die Dyan en Vera zelf al hebben verzameld in de loop der jaren. Door die op te hangen geeft Roos de woning direct een huiselijke gevoel.

Een rustige en natuurlijke badkamer

De wens van Dyan en Vera was om een rustige badkamer te hebben met een natuurlijke uitstraling. Ook houden ze allebei van patroontegeltjes. Daarom heeft Roos gekozen voor een lichte en grote tegel op de muur in combinatie met een hexagontegel op de vloer. Het donkere notenhouten van de keuken komt overigens ook hier weer terug in het badkamermeubel.

Bob heeft hier het bad weg laten halen en de wc verplaatst. In plaats van het bad heeft hij een ruime douchecabine laten bouwen met een mooie glazen wand.

Op de benedenverdieping is het toilet ook helemaal opgeknapt met dezelfde handvormtegels uit de keuken en de lichte, grote tegel uit de badkamer. Zo vormt het hele huis één eenheid. 

Een functionele zolder

Ook met weinig budget is het ’t team gelukt om de zolder functioneel en mooi te maken. Van de grote zolder hebben ze een mooie en rustige werkplek gemaakt. Er staat een groot bureau aan het raam met twee stoelen zodat het stel samen aan het bureau kan werken. De kamer is gepimpt met een mooi vloerkleed en wat leuke kastjes.

Kledingruimte

De dames hebben zelfs een hele eigen kledingkamer gekregen. Langs de muren staan twee lange en hoge kledingkasten en naast de deur zit een leuk doorkijkraampje.

Slaapkamers

In de master bedroom staat een prachtig groot bed en er is een klein nisje met een zomers palmbomenbehang op de muur. De rest van de muren zijn – je raadt het al – blauwgroen geschilderd.

In de logeerkamer staat het oude bed van Dyan en Vera als pronkstuk van de kamer met een zeethema dekbed. De muren in deze kamer zijn rustig gehouden met een beige kleur.

“Ik wil jullie om de nek vliegen”

Vanaf het moment dat Dyan en Vera de woonkamer binnenlopen gaan bij beiden de handen naar de mond. “Woow!”, roept Vera. En wanneer ze de eettafel zien zegt Dyan: “We kunnen eindelijk aan tafel eten en borrelen en spelletjes spelen!” De woning is nog groter dan ze hadden verwacht.

De blauwe keuken valt ontzettend in de smaak. Terwijl Dyan midden in een zin is en haar enthousiasme uit over de woonkamer, draait ze zich om en ziet ze de keuken pas. Van opwinding onderbreekt ze zichzelf en zegt ze: “Dit is vet! Ik vind het echt zo mooi.” 

De dames lopen verder naar boven en zien gelijk de doorkijk naar de kledingkamer. Die hadden ze even niet zien aankomen. En de master bedroom doet hen beiden al helemaal goed. “Ik denk dat we hier morgenochtend wakker worden en dan denken: In welk hotel zijn wij beland”, zegt Vera. Van de badkamer en de werkkamer wordt het stel ook ontzettend blij. Al met al goed geslaagd dus.

Wanneer Dyan en Vera na afloop met het team het huis bespreken, laten ze weten dat ze ontzettend blij en dankbaar zijn. “Ik wil jullie eigenlijk om de nek vliegen”, zegt Vera.

De hoogtepunten van het huis vinden ze de badkamer, de slaapkamers, de kledingkamer, de keuken. Oftewel, eigenlijk alles dus. Voordat ze het huis zagen waren ze een beetje bang dat ze zich er niet zo snel thuis zouden voelen, maar na het gezien te hebben weten ze zeker dat het helemaal hun thuis wordt.

Fotografie:

Sonja Velda

Shop
Shop hier alle items!
Shop The Look: De chique beach woning van Vera en Dyan
Zo
Wij spraken met het stel:
Zo is het nu met Dyan en Vera: ‘Alsof je met een grijpmachine uit de stad werd gehaald’
Niks
Elke week de nieuwste tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: