Ga naar de inhoud
Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven

Van kale achtertuin naar Hawaiiaans vakantieoord

Mitchel en Trista wonen in Nieuw Vennep met hun zoontje. Hun tuin stond er nog wat saai en leeg bij en hier wilden ze graag verandering in brengen. Door hun kleinste gezinslid zijn ze namelijk meer aan huis gebonden dus het is tijd voor hun droomtuin. Tom en zijn team schieten te hulp!

Het stel wil graag een Hawaiiaanse tuin met veel groen erin. Ze houden enorm van de zon en het strand en dit willen ze ook graag in hun eigen tuin ervaren. Ook een mooie tikibar zou Mitchel supergaaf vinden. Tot nu toe is het ze zelf nog niet gelukt doordat ze weinig tijd hebben en totaal geen groene vingers. Tom en zijn team gelukkig wel! Dus aan de slag.

Het begin

Onder het mom van 'je moet ergens beginnen' heeft Tom allereerst de standaard schutting opgeknapt met boomschorsmatten. Dit geeft meteen al de vakantiesfeer aan de tuin.

In het midden van de tuin is er een prachtige tuinhaard geplaatst van het natuurlijke en duurzame materiaal vulkanisch puinsteen. Dit geeft lekker warmte aan de tuin. Zowel qua temperatuur, als sfeer. Want het wordt er natuurlijk ook extra knus en gezellig van! 

Het ultieme vakantiegevoel

In een Hawaiiaanse tuin horen natuurlijk ook palmbomen te staan. Tom heeft er daarom niet één geplant, maar wel drie! Twee Wagner palmen en de andere is de grote broer daarvan: de Chinese waaierpalm. Deze zijn geschikt voor het Hollandse klimaat en blijven het hele jaar door groen. Ook geven ze het ultieme vakantiegevoel aan de tuin.

In alle borders zijn tropische planten geplant met bladeren in verschillende groottes. Dit geeft een speels effect aan de tuin. Tom heeft daarnaast onder andere bananenplanten, tongvaren en oranje zegge geplant. Tussen de borders is een looppad vlonder gemaakt.  

Tikibar

Mitchel wilde heel graag een soort tikibar in zijn tuin en dat hoef je zeker geen twee keer tegen Tom te zeggen. Tom heeft namelijk tegen het schuurtje aan een echte tikibar gemaakt. Het schuurtje is bedekt met bamboe, zodat het een Hawaiiaanse sfeer krijgt. De bar is gemaakt van gebruikte pallets met een blad van schaaldelen. Daarboven staat een pergola van steigerhout. Doordat al het hout niet recht en superstrak is krijgt de bar een lekker speels effect.

Om de Hawaiiaanse sfeer helemaal af te maken ligt er voor de bar halfverharding 'Nobre Cál'. Dit lijkt op zand, maar het is een fijnkorrelig gesteente. Het stel kan hier met blote voeten op lopen, zodat het net lijkt of ze op het strand in Hawaii zijn!

Aan alles gedacht

Tom heeft uiteraard ook aan het zoontje van het stel gedacht. Hiervoor heeft hij een stukje gazon aangelegd en een zandbak gemaakt waarin hij heerlijk kan spelen.

“Het is echt fantastisch”

Mitchel en Trista hebben er superveel zin in, maar ze zijn wel ietwat gespannen. Wanneer ze de poortdeur opendoen zijn ze ontzettend verbaasd. “Ah man wat gaaf zeg!”, roept Mitchel. Ook Trista beaamt dit: “Echt supervet”. Ook zijn ze extra blij met het gras en de zandbak voor hun zoontje. “Het is echt fantastisch”, aldus Mitchel.

Niks
Elke week nieuwe inspiratie en tips!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Dit is een artikel van