Ga naar de inhoud
Kopen Zonder Kijken

KZK: een chic herenhuis voor Michiel en Bonne

Nadat Michiel naar Friesland verhuisde om bij Bonne in te trekken ging het stel op zoek naar een huis voor hen samen in Leeuwarden. Helaas zonder succes, dus gaven ze zich op voor Kopen Zonder Kijken. Alex, Bob en Roos hebben weer een fantastisch huis gekocht en verbouwd tot chic herenhuis!

Nadat Michiel bij Bonne introk is hebben ze hun best hebben gedaan om er een huis van te maken waar ze zich allebei thuis voelen. Toch blijft het op papier Bonnes huis en willen ze graag iets van hen samen én iets groters. Hun droom: Een prachtig huis in het centrum van Leeuwarden waar Michiel eindelijk al zijn boeken in kwijt kan! Ondanks dat Leeuwarden ook een steeds gewilder plekje is, hebben Alex, Bob en Roos er vertrouwen in!

Wensen

Bonne en Michiel hadden aan het begin van de zoektocht een kans om al hun wensen door te geven aan Alex, Bob en Roos. Het stel wilde graag een eengezinswoning met een rechtopgetrokken eerste verdieping (geen schuine plafonds dus), minimaal twee slaapkamers, studeerkamer, ruime open woonkeuken en een zonnige tuin met overkapping. En dit alles in de westkant van de stad Leeuwarden.

Bob de bouwer

Alex heeft vele huizen bezocht en opgeboden, maar elke keer viste hij achter het net. Totdat hij hét huis tegenkwam dat voldoet aan bijna alle eisen. Het enige wat deze woning mist is de ruime open woonkeuken en de overkapping in de tuin, maar Bob kan alles maken dus dit komt helemaal goed!

Aan de bak

Het oude huis van Bonne is goed verkocht, waardoor er meer budget vrijkomt. Dit willen ze maar al te graag gebruiken in hun nieuwe huis. Dus Bob en Roos hebben een budget van een ton om het hele huis te verbouwen en in te richten.

Op de benedenverdieping worden er meerdere muren doorgebroken om meerdere wensen te realiseren en daarbij wordt het ook allemaal logischer ingedeeld. Ook wordt er op de eerste verdieping een grote, ruime badkamer gecreëerd waar het stel van droomde. 

Slecht nieuws

Tijdens de verbouwing komt het team erachter dat er asbest in het huis is. Doordat Bob het hele huis een metamorfose geeft is er eigenlijk geen budget om dit te bestrijden. Hij belde met Bonne en Michiel om te vragen of zij 15.000 euro erbij wilden leggen, zodat alle andere plannen nog steeds volgens het plan door kunnen gaan. Het stel heeft hiervoor akkoord gegeven, want ze wilden niet dat Bob ging schaven aan zijn to do lijstje.

Een paar maanden later besluit het stel dat Bob met nog meer budget huis helemaal kan afmaken, dus hebben ze hun budget nogmaals verhoogd met 25.000 euro. Dit heeft Bob gebruikt voor het leefbaar maken van de zolder en het verduurzamen van het huis. Nu dat het hele huis is verbouwd is het tijd voor Roos om er een chic herenhuis van te maken

De belangrijke plek

Om de strakke keuken te maken heeft Roos gekozen voor een zwart keukenblad van graniet met daaronder grote witte lades zonder greepjes. Er is veel opberg- en werkruimte, alleen niet de open keuken die ze zo graag wilden.

Toch is de grote eethoek deels verbonden met de keuken, zodat je alsnog dat open gevoel ervaart. Ook de houten vloer is geen visgraat geworden zoals de wens eigenlijk was, want Roos had hiervoor wat anders bedacht. Namelijk een grote eettafel waar een visgraatblad op zit! Met daaromheen comfortabele eetkamerstoelen

De bijkeuken is helemaal verdwenen. Bob heeft hiervan een overkapping gemaakt die Bonne en Michiel zo graag wilden.

Woonkamer

De woonkamer is afgebakend door de muren in dit gebied groen te verven. De grijze hoekbank geeft deze kamer een huiselijke en knusse sfeer. Dit in combinatie met alle andere grijze en gouden items zorgt ervoor dat het een sfeervol geheel is.

Neutrale badkamer

Een rustige badkamer met prachtige beige tinten en chroomkleurige kranen. Het is ruim opgesteld, doordat het bad op een andere plek zit. Die is namelijk verhuisd naar de slaapkamer. 

Slaapkamer met hotelvibes 

De slaapkamer heeft een echt chic hotelsfeertje gekregen, met name doordat de muur deels opengebroken is. Hierdoor staan de slaapkamer en de kledingkamer mét vrijstaand bad heel mooi met elkaar in verbinding. 

Slaapkamer

De slaapkamer zelf heeft dezelfde groene uitstraling als de woon- en werkkamer. Dit in combinatie met de rustige beige tinten zorgt ervoor dat deze kamer wederom een luxe, maar toch huiselijke sfeer krijgt. De donkerbruine visgraatvloer maakt deze look helemaal compleet. 

Minibibliotheek

De grootste wens van Michiel was dat hij een grote boekenkast zou krijgen waar hij eindelijk zijn boeken mooi in kwijt kan. En dat is geluk! Roos heeft deze geplaatst in de werkkamer, waardoor het een hele sfeervolle kamer is geworden. Hier kunnen ze samen fijn thuiswerken terwijl ze omringd worden door hun grote passie: literatuur! 

De logeerkamer

Voor de zolder was er niet heel veel budget meer over. Bob vond het belangrijkste dat het af was en hij had niet gedacht dat het ook ingericht kon worden. Toch heeft Roos een bankstel neergezet en een logeerkamer gemaakt, zodat de familie van Michiel kan blijven slapen als ze naar het noorden komen!  

“Jeetje dit is gewoon ons huis”

Wanneer Bonne en Michiel het huis betreden zijn ze direct superenthousiast. “De vloer wauw”, zegt Bonne. Vervolgens lopen ze de woonkamer in en zijn beide heren even sprakeloos. Ze vinden alles prachtig. Van de plofbank tot de kleuren op de muur en de houten tafel mét visgraat, alles valt in de smaak. “Jeetje dit is gewoon ons huis”, vertelt Bonne. Waarop Michiel reageert: “Ik kan het me gewoon niet voorstellen!”

Ook over de keuken zijn ze enthousiast. “Ik zie jou hier al helemaal staan, nou ja ik bedoel ons”, zegt Bonne. Maar dan zien ze dat de bijkeuken is veranderd in een overkapping, wat ze zo graag wilden. “Huh, hier zat eerst onze bijkeuken?”, zegt Michiel. “Wat supertof gedaan dit”, reageert Bonne.

Alle dromen komen uit!

In de prachtige badkamer komt een wens van Bonne uit. Namelijk de inloopdouche. Nadat ze de hele badkamer in zich op hebben genomen zegt Bonne “Er mist nog iets voor jou”. Daarmee doelt hij natuurlijk op het bad dat Michiel zo graag wil. Maar Michiel geeft het nog niet zo makkelijk op en zegt daarop: “Wie weet”.

Het stel is al sprakeloos geweest en lopen al de hele tijd met een glimlach van oor tot oor, maar wanneer Michiel de werkkamer ziet wordt hij emotioneel. Hij is zo blij dat hij eindelijk een plek heeft waar al zijn boeken kunnen staan. “Je eigen minibibliotheek”, zegt Bonne.

Maar het houdt nog niet op voor Michiel. Hij kan eindelijk zijn bed in zonder te bukken én “ik wilde altijd al naast het raam liggen en nu kan dat gewoon”, zegt Michiel. En dan heeft hij nog niet eens de grootste verrassing gezien: het vrijstaande bad in de aangrenzende kamer. Natuurlijk is er ook aan de wensen van Bonne gedacht. “Heb jij toch je vissengraat vloer”, zegt Michiel tegen Bonne.

Ook de zolder is voor het stel een grote verrassing. Ze hebben hier namelijk een heerlijke logeerkamer voor hun familie. “Hier kunnen we de logés wel parkeren”, zegt Bonne.

“We voelen ons meteen thuis”, aldus Bonne. Waarop Michiel zegt: “Het is een hele mooie mix van onze oude en nieuwe spullen”. “We blijven hier nog een hele tijd wonen, dat weet ik zeker”, sluit Bonne mee af.

 

Fotografie

Sonja Velda

Shop
Shop hier de items
Shop The Look: het chique herenhuis van Michiel en Bonne
Zo
Wij spraken met het stel!
Zo is het nu met Bonne & Michiel: ‘Het was de eerste week heel koud in huis’
Niks
Elke week nieuwe inspiratie en tips!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: