Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven

Van sfeerloos strandhuis naar warme Ibiza sferen

07 juni 2022 17:57

Grace heeft sinds vorig jaar een strandhuisje in Zandvoort en heeft het hier heerlijk. Maar helaas past de sfeer die het huisje nu uitstraalt niet bij haar. Ze wil dan ook heel graag meer gezelligheid creëren. Maar hoe? Door Patrick en Lieke hiervoor in te schakelen natuurlijk!

Grace heeft altijd al een strandhuisje gehad, maar dit huisje in Zandvoort heeft ze vorig jaar gekocht. Hier heeft ze het ontzettend naar haar zin, maar de stijl is nog niet helemaal naar haar smaak. Ze wil heel graag een Ibiza-boho sfeer waar iedereen zich thuis in voelt. Ook mist ze een paar praktische zaken zoals een slaapbank, een nieuwe vloer en opbergruimte. Een leuke uitdaging voor het klusteam dus! 

De oude situatie De oude situatie

Slaapbank

Grace gaf aan dat ze een slaapbank nodig heeft, omdat ze regelmatig familie of vrienden op bezoek krijgt die willen blijven slapen. Daarvoor heeft Patrick helemaal zelf een slaapbank in elkaar gezet die in één vloeiende beweging in- en uitgeklapt kan worden.

De basis van de bank bestaat uit vuurbalken en -latten. Deze zijn stevig én makkelijk te bewerken. In plaats van pootjes heeft Patrick ervoor gekozen om een bak onder de bank te maken. Deze zorgt voor stevigheid én biedt extra opbergruimte voor bijvoorbeeld dekens en kussens.

Nieuwe vloer

Ook had Grace aangegeven dat de vloer echt aan vervanging toe was. Er zaten op de huidige vloer vlekken die ze er niet meer af kreeg én het was sowieso al niet haar smaak. Het strandhuisje heeft nu een nieuwe vloer van klik-pvc gekregen. Deze is onderhoudsvriendelijk die zéker met al dat zand heel makkelijk schoon te maken is.

Roomdivider

Om de keuken te scheiden van de woonkamer heeft Patrick een roomdivider gemaakt die ook zorgt voor extra opbergruimte. Het is een gedeeltelijk open vakkenkast geworden met aan de onderkant twee gesloten vakken. Zo kan Grace haar mooie spulletjes en accessoires tentoonstellen in de open vakken, maar ook spullen achter gesloten deurtjes opbergen. Wel zo fijn! 

De wind aan zee kan er snel voor zorgen dat meubels gaan slijten. Daarom heeft Patrick de hele kast geseald en gelakt. Zelfs aan de kanten die je niet ziet, zoals de onderkant. Zo gaat de MDF-kast veel langer mee.

Kamerscherm

Lieke had het idee om een kamerscherm te maken en die heeft Patrick gerealiseerd. Dit is natuurlijk superhandig om de TV mee af te schermen. Grace vond het namelijk geen mooi gezicht om constant tegen haar TV aan te moeten kijken. Daarnaast kun je zo’n kamerscherm ook heel goed gebruiken voor wanneer er logees op bezoek zijn. Zo kunnen ze hun eigen kamertje creëren.

De laatste details

Schelpen kunnen in de Ibiza-boho stijl natuurlijk niet ontbreken. Lieke heeft daarom schelpen in een geel gekleurde stolp gedaan om de strandsferen een luxe touch te geven. 

In de meeste interieurs plaatst Lieke eigenlijk altijd een vloerkleed, maar in een strandhuis is dat niet handig met al dat zand. Daarom heeft ze 'm deze keer aan de muur gehangen met een spotje erop. Dit voegt warmte toe aan de ruimte. Naast het wandkleed heeft Lieke een passende spiegel gehangen en staat er een mooie zwart (werk)tafel onder.

“Oh wauw, jongens!”

Grace heeft er zin in om haar vernieuwde strandhuisje te bekijken. Zodra ze de deur opent en naar binnenstapt roept ze: “Oh wauw, jongens!” Ze vindt het prachtig geworden. Het eindresultaat is boven verwachting, zoals ze dat zelf zegt. Wederom een geslaagde klus!

Miniatuurvoorbeeld
Elke week de nieuwste tips en inspiratie!

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore