RTL Wonen

Zo ontkalk je een waterkoker zonder ontkalkingsmiddel of azijn

04 juni 2022 17:55

In de meeste huishoudens 'draait' de waterkoker meerdere keren per dag. Dit betekent echter wel dat de waterkoker regelmatig ontkalkt moet worden. Zo voorkom je dat je kop thee vol kalkvlokken zit én zo gaat de waterkoker langer mee. Vind je dit een vervelend klusje, of heb je geen ontkalkingsmiddel of azijn in huis? De volgende methode is gelukkig veel simpeler!

Voor deze makkelijke en snelle manier heb je alleen een handje rijst nodig. En natuurlijk een waterkoker met kalkaanslag. 

Hoe werkt dat?

De truc werkt als volgt: Je vult de waterkoker met lauwwarm water en een handjevol rijst. Dit laat je even weken. Daarna schud je het apparaat voorzichtig zodat de aanslag loskomt. Nu hoef je nog alleen maar de waterkoker om te spoelen en je bent klaar! Zo makkelijk kan het zijn!

Let op: Zit het verwarmingselement bij jouw waterkoker ín het apparaat? Dan kun je deze truc beter niet uitvoeren. De rijst blijft daar namelijk aan vastplakken.

Hoe vaak?

Wanneer je de waterkoker dagelijks gebruikt is het advies om het een keer per maand te ontkalken. Gebruik je de waterkoker af en toe, dan is om de twee of drie maanden voldoende. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Om deze reden zet jij voortaan een kopje rijst in je kledingkast

Bonustip: kalkaanslag voorkomen

Om kalkaanslag te voorkomen in je waterkoker kun je er schone schelpjes in doen. Schelpjes nemen de kalk namelijk op. Het enige wat je hoeft te doen is met enige regelmaat de schelpjes te vervangen! 

Zo kan het ook!

Je kunt de waterkoker ook schoonmaken met een vaatwastablet. Daarnaast kun je nog negen andere dingen schoonmaken met een vaatwastablet? Je leest het hier!

Miniatuurvoorbeeld
Elke week nieuwe inspiratie en tips!

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Fotocredits:

Headerfoto: didecs

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore