Kopen Zonder Kijken

KZK: van hutjemutje tot huis met 6 slaapkamers

06 juni 2022 21:55 Aangepast: 06 juni 2022 22:54

Volcmar en Marlies vormen een samengesteld gezin met twee tweelingen en één ‘eenling’, zoals Martijn het noemt. Het huis waar ze in wonen is veel te klein voor zo’n groot gezin. Ze gaven zich op voor Kopen Zonder Kijken en legden hun vertrouwen bij Alex, Bob en Roos. Het team kocht een prachtig huis, gingen de verbouwing aan en maakte het helemaal naar de zin van het stel. Het eindresultaat zie je hier.

Volcmar en Marlies woonden samen met hun vijf kinderen in Berken en Rodenrijs in een huis met slechts drie slaapkamers. Oftewel, de kamers moesten allemaal gedeeld worden. En dat terwijl de kinderen steeds groter worden en ze steeds meer behoefte krijgen aan een eigen plekje. Het samengestelde gezin groeide dus flink uit zijn jasje, oftewel: tijd voor een groter huis. Maar al snel kwam het stel erachter dat het bijna onmogelijk is om een kant-en-klaar huis te vinden met zes slaapkamers binnen hun budget. Gelukkig is voor het wonderteam van Kopen Zonder Kijken geen klus te moeilijk. Ze gaan de uitdaging aan.

Wensen

De grootste wens van Volcmar en Marlies is dat de kinderen van Marlies gemakkelijk op de fiets naar hun vader kunnen. Daarom willen ze niet langer dan twintig minuten fietsen van hem vandaan wonen. Een bijkeuken zouden ze fijn vinden en ze willen graag voldoende opbergruimte. Ze zoeken naar zo’n 150 m² gelegen aan een rustige weg.

Een grote tuin is voor het stel ook belangrijk én een redelijk grote wens is dat ze een bad willen voor de vier dames in huis. Die zes slaapkamers, daarvan weten ze zelf heel goed dat dat bijna onmogelijk is. Maar ze willen daarvoor best een deel van hun eigen ruimte opofferen om een kamer bij te bouwen. Zelf vinden ze het niet erg om een wat kleinere slaapkamer te hebben, als de kinderen maar voldoende ruimte krijgen.

“Wat een heerlijke opdracht dit, ik word hier gewoon ontzettend blij van”, zegt Bob enthousiast. 

Consessies

Na een onmogelijke zoektocht naar een geschikt huis, gaat Alex toch maar even op bezoek bij Volcmar en Marlies. Ze moeten hun lange lijst van wensen flink gaan inkorten, want op de huizenmarkt was niks meer te vinden dat voldoet aan de wensen van het stel. Tijd voor concessies! 

Ze hebben besloten dat Alex alleen nog maar hoeft te letten op de harde eisen: maximaal 20 minuten van de vader van de kids vandaan, 6 slaapkamers, een oppervlak van 150 m² en gelegen aan een rustige weg.

Later komen Volcmar en Marlies ook nog met het goede nieuws dat ze €50.000,- extra aan hun budget kunnen toevoegen. Hun totale budget is nu dus €625.000,-.

Hét concessiegesprek. Hét concessiegesprek.

Bingo!

Wonder boven wonder heeft Alex uiteindelijk tóch een huis gevonden dat voldoet aan de meeste wensen en eisen van het stel. In Bergschenhoek stapt hij een huis binnen waar al redelijk wat slaapkamers in zitten. Het zijn er nog geen zes, maar er is wel genoeg ruimte om er zes van te maken, dankzij de ruime zolder. Er is een ruime zitruimte voor het hele gezin aanwezig én een grote badkamer. De garage in de tuin zorgt ervoor dat vrijwel het hele wensenlijstje is afgevinkt.

Alex heeft het huis aangekocht voor €612.000,-. Wat betekent dat Bob nog €13.000,- over heeft om de verbouwing te doen.

Een flinke verbouwing

Het huis voldoet aan redelijk wat wensen en eisen van het stel, maar er moet echt nog wel wat gebeuren om het helemaal naar hun zin te maken. Bob laat de benedenverdieping zoveel mogelijk zoals ‘ie is. Alleen de keuken mag wat verandering gebruiken. Boven is een grotere klus. Er moeten namelijk twee slaapkamers bij komen, de badkamer wordt anders ingedeeld én er komt zelfs nog een nieuwe badkamer bij.

Een hele klus dus. Gelukkig komen Volcmar en Marlies voor een tweede keer met goed nieuws. Ze hebben hun huis gunstig verkocht en gooien nog eens €27.000,- boven op het budget. Bob heeft nu dus in totaal €40.000,- voor de gewenste verbouwing die mooi heeft uitgepakt. 

Laat de styling beginnen

Nadat het gehele huis is verbouwd is het tijd voor Roos om haar stylingmagie toe te passen. Ze gaat aan de slag met de moodboards die ze van Volcmar en Marlies heeft gekregen. Ze houden allebei van dat warme familiegevoel en gezelligheid in huis. Roos trekt dat door het hele huis heen met verschillende groentinten en houten accenten.

En dan... – twee kerstbomen verder sinds het tekenen van het eerste contract – is het eindelijk zo ver. De verbouwing én styling is klaar en het huis is van top tot teen in een prachtig nieuw jasje gehesen. Het stel mag hun nieuwe huis in Bergschenhoek bekijken en meteen betrekken! 

Eetkamer en zitgedeelte

In de eetkamer wilden Volcmar en Marlies heel graag een grote tafel met voldoende stoelen, zodat ze allemaal gezellig kunnen eten. Roos heeft die wens helemaal vervuld. Ze heeft een ruime, houten eettafel uitgekozen en daar omheen staan acht heerlijke groene stoelen. De muur in de eetkamer heeft ook een gave groene kleur gekregen, maar dan net even een andere tint dan de stoelen. Zo vormt het een geheel, maar met net wat meer speling. 

De zithoek in de woonkamer heeft een grote ronde aanbouw. Om deze rondingen te versterken heeft Roos gekozen voor een grote, grijsgroenebank met ronde vormen. Daarnaast staan twee grijze loungestoelen met eveneens ronde zittingen. Zo kunnen ze met z’n allen heerlijk om de haard zitten of tv kijken. Ook de piano, gitaar en trompet hebben hier een mooi plekje gekregen. 

Groene familiekeuken

Een grote familie vraagt natuurlijk ook om een grote keuken. En wat voor een! Roos heeft gekozen voor een  – verrassing! – olijfgroene versie die in wel 1950 kleuren beschikbaar is. Daarbij koos ze voor een houten werkblad en een zilveren kraan, afzuigkap, wasbak en handvaten. Tegen de muur heeft Roos gekozen voor witte handvorm tegeltjes. Ook is er gekozen voor twee ovens, wel zo fijn als je elke dag voor zeven man moet koken! 

Lichte badkamer

Voor de badkamer had Bob voorheen nog een beetje een knoop in zijn maag, maar het klopt uiteindelijk toch helemaal. Roos heeft gekozen voor lichte kleuren door op de vloer tegels te plaatsen met een hout look en tegen de muur grote, witte tegels te zetten tot halverwege. Daarboven is de muur geschilderd in een beige-groenachtige kleur.

In de douche heeft Roos weer dezelfde handvorm tegeltjes terug laten komen die ook in de keuken zitten. Het badkamermeubel heeft de groengrijze tint die in het hele huis terugkomt.

De wc op de eerste verdieping bevond zich eerst in de badkamer. Maar wie Bob een beetje kent weet dat hij dat nooit zo'n goed idee vindt, zeker niet met vijf kinderen in huis. Daarom heeft hij ervoor gekozen om het toilet naar een aparte ruimte te verplaatsen. Roos heeft ook hier hard haar best op gedaan qua kleurkeuze en styling. 

Extra en onverwachts

De tweede badkamer die Bob boven heeft kunnen realiseren is een grote verrassing voor Volcmar en Marlies. Deze badkamer heeft weer dezelfde lichte tinten en tegeltjes als de grote badkamer en ook het groengrijze meubel is hier terug te vinden.

Er komt bijna geen eind aan die slaapkamers

Het is Bob uiteraard gelukt om voor elk kind – en natuurlijk voor Volcmar en Marlies – een eigen slaapkamer te realiseren. Roos heeft elke slaapkamer weer anders ingericht. Dit heeft ze gedaan met in haar achterhoofd de zoon of dochter die er komt te slapen, “Maar”, zegt ze, “ik heb het wel zo leuk gemaakt dat ze misschien ook onderling nog een keertje kunnen ruilen.” 

En dat heeft ze geweldig gedaan. Want zonder van tevoren te weten welke slaapkamer bij wie hoort weten Volcmar en Marlies meteen welke kamer voor welk kind bedoeld is.  

“Het is én licht én heel warm”

Wanneer Volcmar en Marlies hun nieuwe huis voor het eerst betreden kijken ze hun ogen uit. Allereerst is de gang al veel breder dan ze dachten en wanneer ze de wc-deur opentrekken zegt Marlies: “Ik heb nog nooit zo’n chique wc gehad.”

Met de woonkamer, eetkamer en keuken zijn ze ook ontzettend blij. “Wat een gave bank!”, is het eerste dat Volcmar zegt wanneer ze de kamer binnenlopen. "Het is én licht én heel warm", aldus Volcmar.

En dan is het moment aangebroken dat ze de bovenverdieping gaan bekijken. Bij elke slaapkamer die ze binnenlopen, hoor je door het hele huis een “Wooow” galmen. De badkamer valt ook erg in de smaak. “Ik kan gewoon niet bedenken dat het van ons is”, zegt Marlies. Waarop Volcmar reageert met: “Het één is nog mooier dan het ander.”

De tweede badkamer kwam inderdaad als een grote verrassing voor het stel. Voordat ze er binnenliepen, dacht Volcmar dat ze een tweede wc hadden gemaakt, maar een extra badkamer was nog beter dan ze gehoopt hadden.

Volcmar en Marlies zijn ontzettend gelukkig met hun nieuwe huis. “Er komt zeker geen ‘te koop’ bord meer in de tuin!”, lachen ze in koor.

Fotografie:

Sonja Velda

Miniatuurvoorbeeld
Shop hier alle items uit het huis

Shop The Look: het familiehuis van Volcmar en Marlies

Miniatuurvoorbeeld
Lees hier het interview met Volcmar en Marlies

Zo is het nu met Volcmar en Marlies: ‘Onze kinderen mogen voorlopig niet op kamers’

Miniatuurvoorbeeld
Elke week de nieuwste tips en inspiratie!

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore