Ga naar de inhoud
RTL Wonen

Zo verwijder je die oranje gloed uit plastic vershoudbakjes

Plastic vershoudbakjes zijn ideaal om lekkere sauzen, curry's of soepen in te bewaren. Maar wanneer je het bakje afwast of in de vaatwasser doet blijft er vaak nog een hardnekkige oranje gloed achter. Of nouja, hardnekkig... met deze truc is het zo opgelost!

Het oranje, vettige laagje dat achterblijft in het vershoudbakje zorgt absoluut niet voor een 'verse' indruk. En de geur die er in blijft hangen al helemaal niet. Die gloed kun je niet voorkomen, maar... het is gelukkig wel heel gemakkelijk op te lossen. En hiervoor hoef je dus niet flink te schrobben! TikTok-gebruiker @adikempler legt je haar truc uit. 

Moet
Lees ook:
Moet je eten laten afkoelen voordat je het in de koelkast zet, of juist niet?

Dé truc

Het enige wat je nodig hebt is afwasmiddel, water en keukenpapier. En natuurlijk het 'vieze' bakje. Je vult dit bakje voor de helft met water, een paar druppeltjes afwasmiddel en een vel keukenpapier. Sluit het bakje vervolgens af met de deksel en schud het ongeveer een minuutje. Spoel daarna het bakje af en je zult zien dat alle vlekken verdwenen zijn. Een makkelijke, snelle en goedkope oplossing, én je hebt er waarschijnlijk alles voor in huis. 

Bekijk de video hieronder om de truc eens goed te bekijken!

Niks
Elke week nieuwe inspiratie en tips!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Fotocredits:

Headerfoto: debbiehelbing

Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: