Koken met Hugo!

Snelle groentesoep met pesto en pizzabroodjes

08 juni 2022 17:55

Hugo kookt vandaag een snelle groentesoep met pesto. Daarbij serveert hij pizzabroodjes, maar deze belegt hij met van alles wat nog in je koelkast of voorraadkast staat. Dus aan de slag!

Het recept bestaat uit drie onderdelen: Groentesoep met pesto en pizzabroodjes. We beginnen met de soep en verderop in het artikel vind je de benodigde ingrediënten en bereidingswijze voor de pesto en de broodjes.

Snelle groentesoep met pesto

  • Voor 4 personen
  • Bereidingstijd: circa 20 minuten

Ingrediënten:

  • 1 bos lente-uien
  • 1 teen knoflook
  • 4 minipaprika’s of 1 gewone paprika
  • neutrale olijfolie
  • 1,5 l groentebouillon
  • 200 gr. peulen
  • 100 gr. verse spinazie
  • 100 gr. verse gedopte doperwten
  • 1 bos radijzen (met loof voor de pesto)
  • zout en peper
  • 2 eetlepels pesto (kant-en-klaar of zie onderstaand recept)

Bereidingswijze:

Stap 1: Snijd de lente-uien in dunne ringen. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de paprika in ringetjes of blokjes.

Stap 2: Verwarm een scheut olijfolie in een pan en fruit hierin de lente-ui en knoflook.

Stap 3: Blus af met de bouillon. Laat 5 minuten zachtjes koken.

Stap 4: Snijd intussen de peulen in dunne reepjes.

Stap 5: Voeg de spinazie, doperwten en peulen toe aan de soep en kook nog even kort, tot de groenten beetgaar zijn.

Stap 6: Maak de radijzen schoon, snijd ze in kwartjes en doe ze in de soep.

Stap 7: Breng de soep op smaak met zout, peper en pesto.

Miniatuurvoorbeeld
Elke week nieuwe inspiratie en tips!

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Pesto

  • bereidingstijd: circa 20 minuten

Ingrediënten:

  • 30 gr. pijnboompitten
  • loof van 1 bos radijs en/of basilicum
  • 1 teen knoflook
  • 30 gr. Parmezaanse kaas
  • zout en peper
  • scheut olijfolie extra vergine   

Extra benodigdheden: hakmolentje

Bereidingswijze:

Stap 1: Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.

Stap 2: Was en droog het radijsblad en/of de basilicumblaadjes. Pel en snijd de knoflook grof.

Stap 3: Verbrokkel de kaas.

Stap 4: Maal in het hakmolentje het radijsblad en/of basilicum met de knoflook, pitten, kaas, zout, peper en olijfolie.

Stap 5: Doe over in een schoon potje en bewaar in de koelkast.

Tip: Schenk er een laagje olie op dan kan je het langer bewaren.

Makkelijke pizzabroodjes

  • bijgerecht voor 8 broodjes
  • bereidingstijd: circa 20 minuten

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels pesto
  • 8 witte en/of bruine boterhammen
  • toppings (kijk wat je eventueel in huis hebt):
    • cherrytomaten
    • jong belegen kaas, Parmezaanse kaas en/of mozzarella
    • olijven, kappertjes en/of artisjokharten
    • olijfolie extra vergine
    • ansjovis

Bereidingswijze:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte).

Stap 2: Besmeer de boterhammen met pesto. Leg op het rooster.

Stap 3: Rasp of snijd de kaas.

Stap 4: Snijd de tomaten in plakjes. Beleg het brood met tomaat, kaas, olijven, kappertjes of artisjok.

Stap 5: Bak de pizzabroodjes 10-12 minuten.

Stap 6: Neem uit de oven en sprenkel er een scheutje olijfolie overheen.

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore