Koken met Hugo!

Overheerlijke preistamppot met kip cordon bleu

07 juni 2022 17:50

Hugo kookt vandaag lekker ouderwets met een twist. Zo maakt hij een heerlijke preistamppot met daarbij een kip cordon bleu. Ideaal voor de woensdag!

Het recept bestaat uit twee onderdelen: Kip cordon bleu en preistamppot. We beginnen met de kip en verderop in het artikel vind je de benodigde ingrediënten en bereidingswijze voor de stamppot.

Kip cordon bleu

  • Hoofdgerecht voor 4 personen
  • Bereidingstijd: circa 25 minuten

Ingrediënten:

  • 4 kipfilets (à 100-120 g)
  • zout en peper
  • 150 gr. licht belegen boerenkaas
  • 4 plakken achterham
  • 4 eieren
  • 125 gr. bloem
  • 200 gr. paneermeel
  • 50 gr. roomboter
  • neutrale olie

Extra benodigdheden:

  • slagersfolie
  • vleeshamer
  • cocktailprikkers

Bereidingswijze:

Stap 1: Snijd de kip overlangs doormidden, leg tussen slagersfolie en sla met een vleeshamer wat platter. Bestrooi met zout en peper.

Stap 2: Bestrijk de kip lichtjes met mosterd. Beleg met kaas en ham en vouw dicht. Zet vast met een cocktailprikker.

Stap 3: Klop de eieren los in een diep bord. Strooi de bloem in een tweede diep bord en het paneermeel in een ander diep bord. Wentel de cordon bleus eerst door de bloem, vervolgens door het ei en tot slot door het paneermeel. Haal ze dan nogmaals door het ei en door het paneermeel, zodat ze dubbel gepaneerd zijn.

Stap 4: Verhit de boter met een scheut olie in een koekenpan en bak de cordon bleu’s rondom goudbruin en gaar. Verwijder de cocktailprikkers voor het serveren.

Miniatuurvoorbeeld
Elke week nieuwe inspiratie en tips!

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Preistamppot

  • Hoofdgerecht voor 4 personen
  • Bereidingstijd: circa 35 minuten

Ingrediënten:

  • 1,2 kg kruimige aardappels
  • zout en peper
  • 500 gr. dunne prei
  • 30 gr. roomboter
  • 1-2 eetlepels grove mosterd
  • 200 ml crème fraîche
  • 1 bos bieslook
  • zoetzuur voor erbij (bv rabarber, radijs, augurk of komkommer)

Extra benodigdheden: keukenpapier

Bereidingswijze:

Stap 1: Schil de aardappels, kook in een pan water met zout in circa 20 minuten gaar.

Stap 2: Snijd intussen het wit en lichtgroen van de prei in ringen. Verhit de boter in een pan en stoof hierin de prei 10-15 minuten op laag vuur tot het zacht is.

Stap 3: Breng op smaak met zout en peper. Bak de laatste minuten 1 eetlepel mosterd mee.

Stap 4: Giet de aardappels af. Stamp ze fijn en laat even uitdampen.

Stap 5: Meng de crème fraîche door de gestampte aardappels. Schep daarna de gestoofde prei erdoor.

Stap 6: Snijd de bieslook, schep driekwart door de stamppot. Breng de stamppot op smaak met zout en peper en eventueel meer mosterd.

Stap 7: Schep op de borden en bestrooi met de achtergehouden bieslook.

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore