Ga naar de inhoud
RTL Wonen

Lifehack: zo verwijder je die witte stukjes uit een kipfilet (zonder te snijden)

Even een kipfilet bakken kan zo gepiept zijn, maar wanneer je alle witte sliertjes en pezen wilt verwijderen ben je hier soms nog best lang mee bezig. Gelukkig bestaat er een lifehack waarmee je in een handomdraai de pezen verwijdert.

Hoewel het niet nodig is, vinden heel wat mensen het toch fijn al kipfilet te ontdoen van de witte pezen en sliertjes. Dit kan alleen nog best wat tijd en frustratie kosten. Gelukkig staat videoplatform TikTok bomvol met allerlei handige lifehacks, waaronder de video van een Amerikaanse vrouw die laat zien hoe je dit heel gemakkelijk aanpakt. 

Verwijderen

Normaal gesproken ga je de hele kipfilet langs om te kijken waar al die pezen en witte stukjes zitten. Vervolgens snijd je er dan omheen, waardoor je onnodig stukken vlees weggooit. Maar met deze lifehack verwijder je het gemakkelijk en snel. En het fijne is: je hoeft niet eens te snijden.

Niks
Elke week nieuwe inspiratie en tips!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo werkt het

Het werkt als volgt: je legt de kipfilet met de pees of het witte stukje omhoog. Vervolgens doe je het tussen de tanden van de vork. Je pakt het uiteinde vast met een stukje keukenpapier zodat je wat meer grip hebt, waarna je er aan kunt trekken. Voilà, je ritst de pees zo uit de kipfilet. 

Bekijk de video hieronder om te zien hoe dit in z'n werk gaat: 

Fotocredits:

Headerfoto: NadyaTs

Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: