Eigen Huis & Tuin Lekker Leven

Shop The Look: de warme en sfeervolle woonkamer in Veenendaal

31 mei 2022 17:44 Aangepast: 01 juni 2022 09:26

De woonkamer van Barry en zijn drie kinderen was volgens het gezin sfeerloos en ongezellig en dat mag wat Barry en de kinderen betreft wel even anders. Daarom schakelden ze de hulp in van Patrick en Jasper.

Om van de kille sfeer af te komen hebben de witte muren van de woonkamer twee verschillende blauwtinten gekregen, waaronder een donkerblauwe tint (S9.20.21). Dit zorgt direct voor een warme sfeer. 

Bij de zithoek is er naast de bank gekozen voor twee fijne grijze fauteuils, met daarnaast een strakke, industriële vloerlamp

 

Op de andere muren én op de zelfgemaakte kast van Jasper is gekozen voor een lichte blauwtint (LPC 2122). Ook dit zorgt direct voor meer sfeer, maar maakt de woonkamer niet te donker. 

Boven de eettafel hangen verschillende lampen, waaronder een ronde hanglamp en een langwerpige hanglamp. Hoewel ze verschillende vormen hebben vormt het toch een mooi geheel doordat ze beiden natureltinten hebben en van halfdoorschijnende materialen zijn gemaakt. 

Ook de lichtdoorlatende gordijnen en de kandelaar passen perfect in dit zachte en warme kleurenpallet. 

Bij de raampartijen aan de lange wand is er gekozen voor stijlvolle houten jaloezieën. Deze zorgen voor een wat strakker contrast en geven de bewoners wat meer speling in de hoeveelheid lichtinval en inkijk in huis 

De beigekleurige bank past eveneens perfect in het kleurenpallet en zorgt wederom voor een warme sfeer in de woonkamer. 

Achter de bank is nog een 'levende scheidingswand' gecreëerd door middel van verschillende mooie planten, waaronder de (makkelijk te verzorgen) Zamioculcas. Door deze plantenwand is er ook achter de zithoek nog een extra knus zithoekje ontstaan. 

 

Miniatuurvoorbeeld
Elke week nieuwe tips en inspiratie!

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore