Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven

Van ongezellig en rommelig naar warm en sfeervol geheel

31 mei 2022 17:57 Aangepast: 01 juni 2022 22:45

Barry woont met zijn drie kinderen in Veenendaal. De woonkamer is volgens het gezin sfeerloos en ongezellig en dat mag wat Barry en de kinderen betreft wel even anders. Daarom schakelden ze de hulp in van Patrick en Jasper.

De woonkamer is een grote en lichte ruimte, alleen is het nog niet echt handig ingedeeld. De familie heeft een moodboard gemaakt met daarop onder andere de kleuren die ze graag terug willen zien. Daarnaast geeft het moodboard ook een idee van de sfeer die ze in de woonkamer willen hebben. Nu Patrick en Jasper alle informatie hebben kunnen ze aan de slag.

De oude situatie van de woonkamer. De oude situatie van de woonkamer.

Roomdivider

De kamer oogde nogal wit en daardoor saai. Patrick heeft hier verandering in gebracht door de muren een lichte blauwtint en een donkere blauwtint te geven. Dit zorgt ervoor dat de woonkamer in een klap al fris oogt.

De familie gaf aan dat ze graag meerdere zitplekken willen hebben in de woonkamer. Dit hebben Patrick en Jasper gecreëerd door een grote roomdivider in het midden te zetten. Dit scheidt niet alleen de ruimtes van elkaar, maar er zit ook nog eens een draaibaar tv-meubel in. Hierdoor kan de familie aan beide kanten tv kijken.

Opbergruimte

Het ontbrak vooral aan opbergruimte in de woonkamer, waardoor het vaak al snel een rommeltje werd. Jasper heeft daarom een grote kast gemaakt van allerlei kleine kastjes. Deze heeft hij in dezelfde kleur geverfd, zodat het evengoed één geheel vormt.  

Persoonlijke details

Barry en zijn kinderen hadden door het hele huis foto’s staan in verschillende lijstjes. Jasper heeft al deze foto’s in zwarte fotolijstjes gedaan en deze op de zwarte planken aan de muur geplaatst, zodat het rust uitstraalt en het wederom een rustig geheel vormt.

Levende scheiding

Naast de roomdivider met tv-meubel erin wilde Jasper ook nog een levende scheiding in de woonkamer hebben. Dit heeft Patrick gemaakt met behulp van MDF-platen. Jasper heeft dit vervolgens afgemaakt door er prachtige planten in te zetten. Dit geeft direct extra sfeer aan de woonkamer en daarnaast zorgt het ook weer voor extra opbergruimte.

Zithoeken

De familie gaf aan dat meerdere zitplekken in hun huis een van de wensen is. Patrick maakte daarom roomdividers om meerdere hoeken te creëren en Jasper richtte deze sfeervol in met twee zwarte fauteuils en een zandkleurige bank. De verschillende planten maken het daarnaast extra gezellig en knus. 

“Dit is wel heel gezellig, vind je niet?!”

Wanneer de familie binnenkomt in de vernieuwde woonkamer staan ze versteld van het eindresultaat. “Ik vind die muur met de fotolijstjes echt zo mooi”, zegt Barry. Waarop de kinderen instemmend knikken. Wanneer ze de hoek omgaan om de rest van de woonkamer te zien zegt Barry: “Dit is wel heel gezellig, vind je niet?”. Waarop de kinderen reageren met: “echt wel!”. De missie is dus weer geslaagd!

Miniatuurvoorbeeld
Elke week nieuwe inspiratie en tips!

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore