Kopen zonder Kijken

KZK: Eindelijk ruimte voor Robert-Jan en Maran

30 mei 2022 21:55 Aangepast: 30 mei 2022 22:22

Na ruim een jaar zoeken naar een huis zitten Robert-Jan en Maran met hun handen in het haar. Ze gaven zich op voor Kopen zonder Kijken en lieten het over aan Alex, Bob en Roos. Zij kochten een prachtige plek, gingen de verbouwing aan en richtten het in naar de smaak van het stel. Benieuwd naar het eindresultaat? Je ziet het hier!

Robert-Jan en Maran woonden samen met hun zoontje in het centrum van Utrecht. De locatie is perfect, maar het nadeel is dat het huurhuis al snel te klein wordt met zijn drieën. Ze wilden dan ook graag verhuizen. Na enig speurwerk kwamen ze er achter dat een kant-en-klaar huis er zelfs met hun ruimte budget niet in zat en dat je op de markt enorm snel moet beslissen. 

Ze hebben alleen te weinig ervaring om een opknaphuis te kopen en kunnen er niet goed doorheen kijken. Maar gelukkig kun je dat wel aan Alex, Bob en Roos overlaten!

Wensen

Voordat makelaar Alex op zoek kon gaan naar een huis voor dit jonge stel was het belangrijk om goed te kijken naar de wensen. Ze wilden graag een ruime en karakteristieke jaren ’30 woning met een oppervlakte van 140m². Daarbij moet het huis minimaal drie slaapkamers, een grote leefkeuken en het liefst een werkplek bevatten. Locatie: in of rondom Hilversum.

Uit de droom helpen

Na ruim vier maanden staat Alex weer op de stoep bij het koppel. De huizen die Robert-Jan en Maran op het oog hadden zijn niet meer te koop. Zelfs niet voor hun ruime budget. 

Ze moeten hun dromen aanpassen op de huizenmarkt van nu. Het stel heeft daarom besloten om het aantal vierkante meters aan te passen en hebben daarnaast het zoekgebied uitgebreid.

Charmant klushuis

Na het concessiegesprek is het Alex eindelijk gelukt. Hij heeft een prachtige woning gevonden in Hilversum. Het huis voldoet aan alle eisen van het stel. Echter is er één nadeel; er moet behoorlijk wat geklust worden. Ondanks dat is Bob laaiend enthousiast: “Het is echt een charmant huis”, zegt hij tegen Alex. Het wordt een flinke klus, maar dit gaat ze lukken!

Volledig vernieuwd

Bob gaat samen met het team aan de slag om het huis geheel te vernieuwen. De hal laat hij hetzelfde en de keuken behoudt ook het aantal vierkante meters. Maar doordat Robert-Jan en Maran bereid waren om nog 40.000 euro extra te investeren kan Bob wel nog een aanbouw van tweeënhalve meter doen.

Dit alles zorgt ervoor dat hij heel veel dromen kan waarmaken voor dit stel.

Modernisering

Om het huis helemaal te moderniseren is er nieuwe elektra geplaatst en een nieuwe cv-installatie geïnstalleerd. Daarbij is de hele woning geïsoleerd en voorzien van vloerverwarming.

Het oog wil ook wat en daarom is de buitenkant geschilderd in ouderwetse tinten. Er zijn houten kozijnen geplaatst die geschilderd zijn in monumentengroen met mergelwit. Verder zijn alle muren fris gestuukt én van een kleurtje voorzien. Het was een hele klus, maar het huis is nu al zoveel mooier. En de finishing touch? Die is natuurlijk voor Roos.

Ruimte

Uit de moodboards van het stel kon Roos aflezen dat ze van een chique loft uitstraling met veel licht en natuurtinten houden. Om dit te benadrukken heeft Roos op de begane grond gekozen voor beige op de muren in combinatie met een donkerblauwe kleur op de kozijnen en de trap. Deze combinatie creëert een luxe sfeer. 

Ook is er en zwartgrijze stompe deur geplaatst en een stalen en-suite met dubbele taatsdeuren in het midden van de woonkamer. Zo wordt de kamer in twee ruimtes verdeeld en lijkt het optisch groter. Dit in combinatie met de meubels in natuurlijke kleuren zorgt ervoor dat de woon- en eetkamer rust uitstralen.

In de woonkamer staat een grote hoekbank in een zachte tint. Zo past hij mooi bij de rest van de ruimte.

Ruime keuken

Robert-Jan en Maran wilden heel graag een ruime leefkeuken. Nou, dat is gelukt! Bob heeft genoeg ruimte gecreëerd door het muurtje door te breken en de aanbouw toe te voegen.

Roos heeft een grote keuken uitgezocht waar ze alles in kwijt kunnen. De keuken heeft notenhouten fronten en een zwart marmerlook blad. Een sereen en toch stoer uiterlijk!

Ook wilde het stel een ruime eettafel met fijne bijpassende stoelen. Ook hier koos Roos voor een marmerlook blad, maar dan in een lichte kleur voor het contrast.

Praktisch, stoer én gezellig

In de badkamer zit een bad en een douche met daarbij een stoer badkamermeubel in een mooie houtkleur. Het marmer in combinatie met de beige kleur én de rustige tegels zorgen voor een hele fijne, knusse combinatie. Daarbij heeft Roos voor zwarte kranen gekozen. Met dit contrast krijgt de badkamer nét wat meer pit.

Slaapkamers

De master bedroom heeft een geweldige luxe uitstraling door het prachtige donkere behang in combinatie met de gouden accessoires. Doordat het bed van een velvet stof is gemaakt creëer je nog meer sfeer en warmte. Met een grote konijnenlamp als kleine knipoog voor een speelse touch. 

De kinderkamer is daarentegen het tegenovergestelde van de grote slaapkamer. Hierin is een junglethema verwerkt in combinatie met linnengroen geverfde muren.

Vooral de lamp is hier een hele bijzondere eyecatcher. De eekhoornlamp was namelijk van de dochter van Martijn (Krabbé red.), maar die is er nu te oud voor. Hij geeft hem daarom met heel veel liefde door aan Wolf, het zoontje van Robert-Jan en Maran.

“Hè? Hier zat toch de deur naar de woonkamer?!”

Wanneer Robert-Jan en Maran voor hun huis staan zijn ze eigenlijk al direct blij met het eerste aanzicht en de nieuwe kozijnen. En dan is het eindelijk zover, ze mogen hun nieuwe huis betreden. Het valt hen meteen op dat de indeling in de gang anders is geworden. Maran: “Hè? Zat hier niet de deur naar de woonkamer?!” Waarop Robert-Jan enigszins verward antwoordt: “Ik weet het niet meer.”

Daarna lopen ze naar de keuken en zien ze waar het extra budget voor is gebruikt; de aanbouw. “Wat een ruimte!”, zegt Maran. Ook Robert-Jan reageert vol enthousiasme: “En wát een licht!”

Ze weten niet waar ze moeten kijken en zijn ontzettend blij met het eindresultaat. “Ik kan niet geloven dat dit mijn huis is”, zegt Maran.

Fotografie:

Sonja Velda

Miniatuurvoorbeeld
Elke week nieuwe inspiratie en tips!

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Miniatuurvoorbeeld
Shop hier alle items uit het huis!

Shop The Look: het ruime huis van Maran en Robert-Jan

Miniatuurvoorbeeld
Wij spraken het stel onlangs!

Zo is het nu met Maran en Robert-Jan: ‘We trokken bijna de stekker eruit’

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore