Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven

Van kale zandbak naar droomtuin

26 mei 2022 17:57 Aangepast: 26 mei 2022 20:27

Ashok en Joyce hebben onlangs hun hele huis in Amsterdam verbouwd, maar de tuin is nog één grote zandbak. Ze hadden geen inspiratie meer voor de tuin en schakelden de hulp van Tom in.

Het stel heeft een grote tuin waar veel mogelijk is. Wanneer Tom vraagt wat ze graag zouden willen in hun tuin zeggen Ashok en Joyce: “Een zitplek onder een pergola, een eetgedeelte en daarbij een schuur waar we het gereedschap en haardhout in kwijt kunnen”. Het is dus een flinke klus voor Tom en zijn team.

De oude situatie van de tuin De oude situatie van de tuin

Aan de slag

Wanneer de tuin helemaal is leeggehaald en de schutting is verwijderd kan het tuinieren beginnen! Tom heeft de hele tuin geëgaliseerd en hier gedeeltelijk rechthoekige tegels gelegd. Rondom en in het midden van de tuin heeft hij stukken open gelaten, waar straks mooi gevulde borders komen. 

Garage met overkapping

Achter in de tuin wordt er een schuur gemaakt met daaraan de overkapping die Joyce zo graag wilde. Om de tuin optisch kleiner te maken heeft Tom houten balken aan weerszijden van de tuin geplaatst. Onder het afdak is een heerlijke zitplek gecreëerd waar het stel lekker met hun (klein)kinderen kunnen genieten.

Borders

Ashok en Joyce vinden de kale muur saai en wilden deze dan ook graag bedekt zien. Tom heeft dit gedaan door de Glansmispel te planten. Deze struik heeft groene en rode bladeren en doet het goed in het Nederlandse klimaat.

Als onderbeplanting is er onder andere Jacobsladder en Engels gras geplant. De borders vormen met al deze planten een lekker kleurrijk geheel. Al dit groen zorgt voor extra gezelligheid in de tuin.

“Het is heel mooi”

De tuin is klaar, dus het moment is daar. Ashok en Joyce gaan hun nieuwe tuin zien. Wanneer ze door hun tuin lopen en alles in hun op nemen verschijnt er een grote glimlach bij beide op hun gezicht. “Het is héél mooi”, zegt Joyce.

Miniatuurvoorbeeld
Elke week nieuwe inspiratie en tips!

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore