Hele forel met amandelen, Arabische kruidensalade en sinaasappelradijssalade

Hugo kookt vandaag weer overheerlijk én makkelijk tegelijk. Hij bakt een hele forel met amandelen in de pan en serveert daarbij twee salades. De ene is een kruidige Arabische salade en de andere is een frisse sinaasappelradijssalade. Kortom dit wordt smullen!
Het recept bestaat uit drie onderdelen: hele forel met amandelen, Arabische kruidensalade en sinaasappelradijssalade. We beginnen met de forel en verderop in het artikel vind je de benodigde ingrediënten en bereidingswijze van de kruidensalade en sinaasappelradijssalade.
Hele forel uit de pan met amandelen
- Hoofdgerecht voor 4 personen
- Bereidingstijd: circa 30 minuten
Ingrediënten:
- 30 gr. amandelschaafsel
- 4 verse forellen (schoongemaakt, à 250 g)
- zout en peper
- 50 gr. bloem
- 75 gr. ongezouten roomboter
- klein bosje dille
- 1 citroen
Extra benodigdheden:
- keukenpapier
- rasp

Bereidingswijze:
Stap 1: Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin.
Stap 2: Dep de forellen droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper.
Stap 3: Doe de bloem in een diep bord. Haal de forellen erdoor en schud het overtollige bloem eraf.
Stap 4: Verhit 30 gram roomboter in een ruime koekenpan en leg als het schuim van de boter weg is de forellen in de pan. Bak op middelhoog vuur circa 8 minuten. Keer halverwege.
Stap 5: Verwarm intussen de overige boter in een steelpan tot het begint te kleuren en nootachtig gaat ruiken.
Stap 6: Snijd de dille fijn. Rasp en pers de citroen.
Stap 7: Neem de forellen uit de pan een leg op een schaal, schenk de gebruinde boter erover en bestrooi met de dille en citroenrasp.
Stap 8: Knijp er wat citroensap over en bestrooi met de amandelen.

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Arabische kruidensalade - Tabbouleh
- Bijgerecht voor 4 personen
- Bereidingstijd: circa 30 minuten
Ingrediënten:
- 75 gr. extra fijne bulgur
- 3 lente-uien
- 1 groene peper
- 400 gr. tomaten
- 1 citroen
- 5 eetlepels olijfolie extra vergine 2 bossen bladpeterselie
- 1 bosje munt
- zout en peper
Extra benodigdheden: fijne rasp

Bereidingswijze:
Stap 1: Bereid de bulgur volgens de verpakking. Laat afkoelen.
Stap 2: Snijd de lente-uien fijn. Verwijder (de meeste) zaadlijsten uit de groene peper en snijd de peper fijn.
Stap 3: Snijd de tomaten in blokjes.
Stap 4: Rasp en pers de citroen boven een grote kom uit.
Stap 5: Meng in de kom citroenrasp en sap, tomaten, olijfolie, lente-uien en peper.
Stap 6: Snijd de peterselie en de muntblaadjes heel fijn. Snijd de steeltjes van de peterselie ook mee.
Stap 7: Meng op het laatst de bulgur en kruiden erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

Makkelijke en snelle Hainankip met groenten en rijst
Sinaasappelradijssalade
- Bijgerecht voor 4 personen
- Bereidingstijd: circa 30 minuten
Ingrediënten:
- 2 handsinaasappels
- 1 bos radijzen
- zoutvlokken en peper
- olijfolie extra vergine
- 50 gr. pistachenoten
- paar muntblaadjes
Bereidingswijze:
Stap 1: Snijd de schil van de sinaasappels dik af en snijd de sinaasappel in dunne plakken. Leg op een platte schaal.
Stap 2: Snijd de radijzen in dunne plakjes en verdeel over de sinaasappel.
Stap 3: Bestrooi met zoutvlokken en peper en besprenkel met een scheutje olijfolie.
Stap 4: Pel en hak de pistachenoten grof en strooi over de salade. Scheur en strooi de munt erover.
