Kopen Zonder Kijken

KZK: Shannon en Cevar verruilen de stad voor het platteland

23 mei 2022 22:04 Aangepast: 24 mei 2022 17:06

Deze week zag je hoe Shannon en Cevar een nieuw hoofdstuk tegemoet gingen in Kopen zonder Kijken. Het blijft spannend om je eerste huis te kopen, en al helemaal als je het koopt zonder eerst te kijken! “Zit er nog wel iets voor ons tussen?” vroegen ze zich af. Bob, Alex en Roos gingen vol enthousiasme aan de slag voor dit vrolijke koppel!

Shannon en Cevar woonden in een klein appartement in Groningen (stad). Ze groeiden eruit én waren op zoek naar een rustige plek. Het was tijd voor de volgende stap. Maar in de chaotische huizenmarkt liepen ze telkens tegen hetzelfde probleem aan: elk bod werd overboden. Een goede klus dus voor makelaar Alex, bouwdeskundige Bob en styliste Roos.

De stad uit? Graag!

Het stel had een aantal wensen voor het nieuwe huis. De grooste wens? Terug naar het platteland! Ze groeiden daar allebei op en wilden die rust heel graag weer terug. Daarnaast was het hebben van een perceel van 200 m² een grote wens voor Cevar. In het weekend in de tuin werken en het gras maaien, dat zag hij helemaal voor zich.

Bovenaan de wensenlijst van Shannon stond een grote keuken waar ze heerlijk uitgebreid kan koken. Tot slot wilden ze ook heel graag 4 slaapkamers en een werkruimte.

Het zo leek simpel

Alex had deze klus op voorhand makkelijker ingeschat. “Het lijkt heel eenvoudig; Noordoost Nederland, daar zal het toch niet zo druk zijn als in de randstad?”, dacht hij. Maar niets bleek minder waar. Links en rechts liep Alex tegen hetzelfde probleem als Shannon en Cevar: ook hij werd continu overboden. Daarom moest ook dit stel het gevreesde concessiegesprek voeren met als resultaat dat ze hun zoekgebied moesten uitbreiden én hun wensenlijst moesten aanpassen. 

Het huis dat Shannon en Cevar uiteindelijk kochten zonder te kijken Het huis dat Shannon en Cevar uiteindelijk kochten zonder te kijken
Het huis dat Shannon en Cevar uiteindelijk kochten zonder te kijken Het huis dat Shannon en Cevar uiteindelijk kochten zonder te kijken

Het komt altijd goed

Gelukkig is het na lang zoeken, eindelijk gelukt. Alex heeft de perfecte woning gevonden in Nordhorn! De omgeving van het huis straalt precies de rust uit die Shannon en Cevar zoeken. Het huis is wat kleiner dan het stel had opgegeven, maar er is ruimte voor een uitbouw en Bob weet zeker dat hij er wat moois van kan maken. Ook de tuin is perfect voor de plannen van Cevar.

Op de bovenverdieping ziet het team ook direct mogelijkheden. Zo zijn er drie slaapkamers en een badkamer. Een trap verder omhoog vinden ze een grote opbergzolder. “Ik hoop echt dat we deze krijgen”, vertelt Bob enthousiast.

Het huis dat Shannon en Cevar uiteindelijk kochten zonder te kijken Het huis dat Shannon en Cevar uiteindelijk kochten zonder te kijken

Aan de slag

De wens van Bob is vervuld, het huis is aangekocht. Daarnaast zijn Shannon en Cevar zo blij met het gekozen huis dat ze het budget vergroten. Ze vullen hun budget van €360.000,- aan met €20.000,-. Zo krijgen Bob en Roos nog meer mogelijkheden voor de verbouwing.

Tijdens het maken van de plannen gaat het team eerst aan de slag met de keuken. De muur tussen de oude keuken en de garage is eruit gesloopt en van de oude garage maken ze de nieuwe keuken. Ook boven wordt flink aangepakt.

Less is bore!

Na de verbouwing is Roos aan de beurt. In de moodboards van Shannon en Cevar is goed terug te zien dat ze van een hotel chic interieur houden. Die wens heeft Roos dan ook volledig doorgetrokken met het kiezen van de meubels. Daarnaast heeft ze voor de enorme sneaker verzameling van het stel een gaaf plekje gemaakt én krijgt Cevar een knipoog naar zijn tuinplannen in de keuken.

Het keukenparadijs

Voor Shannon was een grote keuken ontzettend belangrijk, dus Bob heeft die droom waargemaakt. Door de garage bij het huis te betrekken ontstond er ontzettend veel nieuwe ruimte. Hierin pronkt een groot kookeiland met een grijs marmeren blad.

In de hoek staan hoge opbergkasten met voldoende ruimte voor servies en keukenspullen en als klap op de vuurpijl is de voormalige garagedeur vervangen voor een gloednieuwe pui naar de achtertuin.

De keuken heeft ook twee hele gave eyecatchers gekregen. Tussen de keuken en de woonkamer in zit een grote stalen schuifpui in een mooie gouden tint. Zo krijgt de keuken nog meer licht én heb je een fijne doorkijk naar de eetkamer. Dit zorgt voor eenheid tussen beide ruimtes.

Daarnaast heeft Roos aan de hoge muur een zelfgemaakt kunstwerk opgehangen. De grasmatten met daaraan een neonroze grasmaaier, zijn natuurlijk een grappige knipoog naar de tuinplannen van Cevar. Want zoals Alex al zei: “Jullie zijn geen klussers. Jullie zijn maaiers.”

Woon- en eetkamer

De woon- en eetkamer kom je binnen door een zelfde goudkleurige stalen deur als in de keuken. Dit keer alleen een draaiende variant. Doordat Bob ervoor gekozen heeft om de muur tussen de woon- en de eetkamer eruit te halen, wordt de ruimte veel groter en ruimtelijker. 

Op de hele benedenverdieping zijn lichtgele, lichtgroene, gouden en bruine kleuren terug te vinden. Deze kleuren zorgen voor gezelligheid, maar ook voor rust en eenheid.

In het zitgedeelte van de ruimte staat een prachtige hoekbank met een fijne zitting, met daar tegenover een grote fauteuil waar je heerlijk in kunt ploffen. Tussen de twee zithoeken in ligt een grijs vloerkleed met daarop een koffietafel van marmer.

In het eetgedeelte van de kamer staat een mooie ovale tafel met een zwart houten tafelblad en comfortabele grijsbruine stoelen met stalen poten. De tafel is aangekleed met een enorme fruitschaal en een mooie bloemenvaas. Boven de tafel hangen sierlijke ronde lampen die perfect aansluiten bij de deuren in het huis.

Tegen de muur in het eetgedeelte is gekozen voor donkerbruine vakkenkast. Deze steekt af tegen de lichte muur, waardoor hij er mooi uit springt. De kleur matcht ontzettend goed met het donkere tafelblad en de bruine stoelen. Ook dit zorgt voor eenheid.

De badkamer

Voor de verbouwing maakte Bob zich een beetje zorgen over de grootte van de badkamer. Maar Roos heeft hier goed over nagedacht. Door de mooie zwarte, marmeren tegels aan de muur en de glazen wand langs de douche, oogt de ruimte een stuk groter.

De zwarte en strakke accenten van de keuken zijn hier wederom weer terug te vinden in de vorm van een hotel chic interieur.

Master bedroom

Naast een logeerkamer met een lekker tweepersoonsbed, heeft het huis natuurlijk ook een master bedroom met een grote boxpring. Ook hier vind je dezelfde zwarte, strakke accenten als in de badkamer en de keuken, met gouden accessoires als zachte tegenhanger. 

De logeerkamer De logeerkamer
De master bedroom De master bedroom

Sneakerverzameling

Zoals beloofd hebben de sneakers hun eigen plekje gekregen in het nieuwe huis. De kamer moeten ze alleen wel delen met Shannon wanneer ze aan het werk is. In de werkkamer staat een pronkkast met hun favoriete sneakers. Deze is met led-lampen verlicht om er een echte eyecatcher van te maken. 

Eerste reactie

Wanneer Shannon en Cevar hun nieuwe huis – die ze overigens ‘Corrie’ genoemd hebben – binnenlopen, kunnen ze hun ogen niet geloven. “Is dit echt!?”, vraagt Shannon zich af. “Ik weet niet waar ik moet kijken”, zegt Cevar verbaasd. Ze kijken hun ogen uit. Het is hun eerste huis én wat voor één!

Shannon heeft eindelijk haar grote kookeiland. “Ik kan niet wachten om te koken!”, zegt ze met een grote lach op haar gezicht. Wederom missie geslaagd!   

Fotografie

Sonja Velda

Miniatuurvoorbeeld
Shop hier alle items uit het huis

Shop The Look: het huis van Shannon en Cevar

Miniatuurvoorbeeld
Dit leuke stel spraken we onlangs!

Zo is het nu met Shannon & Cevar: ‘Wat is hier gedaan?!’

Miniatuurvoorbeeld
Elke week de nieuwste tips en inspiratie!

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore