Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven

Van witte ruimte naar supertoffe bar aan huis

17 mei 2022 17:45

Celeste en Mike wonen in een drive-in woning in Nieuwegein. Ze willen graag de benedenverdieping aanpakken, maar weten niet waar ze moeten beginnen. Patrick en Jasper hebben hier gelukkig geen moeite mee en hebben een gaaf plan én maken het ook werkelijkheid!

Doordat Celeste en Mike in een drive-in woning wonen moeten ze elke keer als ze lekker in de tuin zitten naar boven lopen als ze iets te drinken willen pakken. Daarom zouden ze graag een gezellige bar op de begane grond willen hebben. Zo hoeven ze niet meer zo ver te lopen als ze buiten zitten én hebben ze ook een fijne plek om te zitten als het slecht weer is. 

Door de grote ramen heeft deze ruimte veel licht en een mooi uitzicht over het water. De ruimte is dus al prachtig van zichzelf, maar om het ook nog eens praktisch te maken gaat Patrick aan de slag met een bar en een kast. Verder heeft Jasper hele gave ideeën voor deze verdieping zodat het nog veel mooier wordt!

Funky bar

Als eerste zijn alle witte muren in een warme bruine tint geverfd. Patrick heeft hierbij een funky bar gemaakt met aparte vormen. Door de paarse kleur is het een echte eyecatcher in de ruimte.

Kast

Het grootste gedeelte van de kast achter de bar heeft dezelfde kleur als de muur gekregen. Maar om er toch voor te zorgen dat het een geheel is met de bar heeft de achterwand van de kast dezelfde paarse kleur als de bar gekregen, inclusief de LED verlichting.

Gouden elementen

Om de ruimte een Aziatische en eclectische stijl te geven heeft Jasper zelf lampionnen gemaakt in verschillende vormen en groottes. De gouden kleur combineert weer mooi met de wasbak, kraan en de andere accessoires.

Warm en gezellig

De paarse kleur van de bar heeft Jasper ook mooi terug laten komen in een tof behang. Dit loopt als het ware als een loper van de muur naar het plafond en zorgt een beetje voor een schilderij-effect. Het zorgt voor een warme en gezellige sfeer.   

Naast de paarse kleur is er ook voor zwarte items gekozen. Zoals de barkrukken, jaloezieën en overige accessoires. Dit zorgt voor een stoer contrast tegenover de zachte kleuren en gouden accenten. 

“Het is dat ik door mijn eigen voordeur ben gelopen, maar anders…”

Celeste en Mike hopen dat de bar uitnodigend is, dat ze hier spelletjes kunnen spelen en gezellig een drankje kunnen drinken. Gelukkig zit dat wel goed aan hun enthousiaste reacties te horen. "Het is niet meer te herkennen. Het is dat ik door mijn eigen voordeur ben gelopen, maar anders…’, aldus een verbaasde Mike. Hij kan nauwelijks geloven dat dit zijn huis is. Het stel is superblij met hun nieuwe benedenverdieping met eigen bar!

Miniatuurvoorbeeld
Elke week nieuwe inspiratie

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore