Ga naar de inhoud
Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven

Van kale tuin naar heerlijke vakantiestek bij de stacaravan

Cees en Berend hebben recent een stacaravan aangeschaft in Leimuiden. Ze zijn die helemaal aan het renoveren, maar ze weten niet goed hoe ze de tuin moeten aanpakken. Tom schiet te hulp!

Het stel woont in Amsterdam en heeft deze stacaravan gekocht als heerlijk vakantiehuisje. Ze willen hier graag een gezellige en sfeervolle tuin bij waar Cees en Berend samen met hun vrienden en familie lekker kunnen genieten.

Plekjes

Cees en Berend zouden graag verschillende plekjes in de tuin willen hebben. Tom gaat dit realiseren met tegels, borders en een vlonder. De verschillende hoogtes geven een speels effect. 

De haag heeft twee bruine plekken gekregen doordat er bij de vorige bewoners iets tegenaan stond. Deze zijn weggewerkt met gevlochten wilgenschermen. Hiermee worden de aparte plekken nog meer benadrukt, met nog meer sfeer als resultaat. 

Borders

Van de oude tegels is er een verhoogde border gemaakt. Daarin zijn kastanje houten palen in verschillende hoogtes geplaatst. Dit zorgt voor een speels effect en een scheiding in de tuin tussen de eethoek en de loungehoek. In deze border zijn gewone seringen geplant met de Rododendron. Deze planten zijn het hele jaar door groen en geven prachtige paarse bloemetjes als ze in bloei staan.

Als onderbeplanting zijn er Scheefkelken geplant. Deze plant krijgt allemaal witte bloemetjes en ook deze blijven in de winter groen. Daarnaast zijn er ook Sleutelbloemen geplant. Deze krijgt felroze bloemen, waardoor het uiteindelijk een lekker kleurrijk geheel wordt.

Zithoeken

Op de vlonder is een heerlijke zithoek gecreëerd en achter in de tuin staat de eettafel. Om de plekjes te benadrukken zijn er kastanje houten palen geplaatst rondom de eettafel waar een schaduwdoek aan kan hangen. Dit geeft een sfeervolle en gezellige sfeer. 

“Het enige wat ik nog herken is de stacaravan zelf”

Cees en Berend zijn gespannen en kunnen niet wachten om hun vernieuwde vakantietuin te zien. Wanneer ze eenmaal binnenkomen zijn ze flabbergasted. Ze vinden het waanzinnig mooi en herkennen het nauwelijks terug. “Het enige wat ik nog herken is de stacaravan zelf”, zegt Cees enthousiast. 

Shop
Shop hier alle gebruikte items
Shop The Look: de heerlijke vakantiestek bij de stacaravan
Niks
Elke week nieuwe inspiratie en tips!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Dit is een artikel van