Kopen Zonder Kijken

KZK: Eindelijk het perfecte droomhuis voor Casper en Vera

16 mei 2022 21:59 Aangepast: 24 mei 2022 17:44

Het nieuwe seizoen van Kopen zonder Kijken is weer van start! In de eerste aflevering gingen Casper en Vera hét avontuur aan en kochten een huis zonder het van tevoren te bezichtigen. “We zijn niet goed in kopen, maar wel in twijfelen”, aldus Casper.

Casper en Vera woonden aan het water in het centrum van Leiden. Een heerlijke plek, maar ze waren klaar voor de volgende stap. Hun huurhuis werd te klein en het stel was toe aan een koophuis. Echter, bij elk huis dat ze zelf bezichtigden hadden ze twijfels. Het was dus een perfecte klus voor makelaar Alex, bouwdeskundige Bob en styliste Roos.

Wensen

Ze begonnen dit avontuur met nogal wat wensen. Zo wilden ze graag een eengezinswoning of appartement met minimaal drie slaapkamers. Maar ook een tuin of (dak)terras met daarbij een schuurtje of berging voor de fietsen. En dit allemaal het liefst in Leiden én dicht bij het water. De absolute no go? Een laag plafond.

Een rollercoaster

Soms lijkt het of het team kan toveren en de hele checklist makkelijk afvinkt, maar deze zoektocht bleek een onmogelijke klus. Casper en Vera moesten daarom meerdere keren met elkaar rondom de tafel om het zoekgebied uit te breiden en hun wensen bij te schaven.

Het huis dat Casper en Vera uiteindelijk kochten zonder te kijken Het huis dat Casper en Vera uiteindelijk kochten zonder te kijken

Het komt altijd goed

Na acht maanden is het dan eindelijk zover, makelaar Alex heeft hét perfecte huis gevonden in Hillegom en ook nog eens dicht bij het water. Wanneer hij samen met Bob een kijkje neemt zijn ze erg tevreden over de begane grond. De woning heeft een ruime woonkamer waar echt wel iets leuks van te maken is.

Alleen de bovenverdieping is toch even slikken. Het dakkapel is nog geen twee meter hoog en ze kunnen het dak niet verhogen vanwege het straatbeeld. Dat is voor dit lange koppel een uitdaging.

De badkamer is daarentegen supergroot en de slaapkamer heerlijk ruim. Daar zit dus nog wat speelruimte voor Bob en zijn team. Dit huis gaat het worden, maar er is wel werk aan de winkel!

Een volledige metamorfose

Wanneer de grote verbouwing achter de rug is, kan Roos aan de slag met nieuwe meubels en veel kleur. Voor de woonkamer shopte ze een heerlijke, comfortabele hoekbank. Deze bank heeft een hoge rugleuning en is in heel veel kleuren verkrijgbaar. Uiteraard ging Roos voor een lekker kleurtje en koos ze voor koningsblauw als terugkerend thema in de woning. Een tint die door het hele huis terug te vinden is.

Daarbij heeft ze voor zachte beige en roze tinten gekozen op de muur zodat er een sfeervol, knus en gezellig geheel ontstaat.

Blauwe keuken

De begane grond is zeker niet klein, maar echt praktisch ingedeeld was het niet. Daarom heeft Bob het raam weggehaald en gekozen voor twee grote openslaande deuren met een houten kozijn. Zo kunnen ze meteen de tuin in en komt er maximaal licht binnen.

Het kookeiland is daarnaast een kwartslag gedraaid. Hierdoor wordt de lengte van de woonkamer benadrukt en de zichtlijnen naar buiten extra geaccentueerd.

In de keuken zijn drie hoge kasten geplaatst in een blauwe kleur. Maar ook de linnengroene servieskast van Casper en Vera heeft een plekje gekregen in dit nieuwe huis. De eethoek bevindt zich in een nisje, waardoor dit een apart hoekje in de ruimte is geworden.

Trap 

Het hele huis is aangepakt en ook de trap kon niet achterblijven. Het oude exemplaar is in een nieuw jasje gestoken en bekleed met warme houtpanelen met een eiken look en feel. Hierdoor ziet de hal er meteen strak en sfeervol uit. 

De wow-factor

De badkamer was oorspronkelijk ontzettend groot, te groot misschien wel. Bob wilde hier dan ook extra ruimte winnen. Door deze kamer op te splitsen kon het toilet in een aparte ruimte worden geplaatst en werd de badkamer logischer ingedeeld.

Roos heeft de blauwe kleur van beneden ook hier terug laten komen in de tegels. Ondanks dat de badkamer een stuk kleiner is geworden, hebben Casper en Vera nog genoeg ruimte om er met z'n tweeën in te staan. Het is nu écht een fijne plek om te ontspannen.

De master bedroom

Doordat de badkamer is verkleind, is de slaapkamer breder geworden. Bob heeft hem daarom korter gemaakt om ook een werkkamer te realiseren. Daar merk je eigenlijk niets van!

Roos kon in de ruimte helemaal los. De sfeer waar ze voor koos? Boutique chique! Er kwam een grote boxspring in een luxe bordeaux velours uitvoering en de ruimte werd aangekleed in mooie, warme tinten met blauwe accenten. Ook is er voldoende plek voor een kledingkast.

Thuiswerken

Door de enorme slaapkamer wat in de korten, kon Bob en hele fijne werkkamer realiseren. Een ruimte die anno 2022 natuurlijk niet meer kan ontbreken in huis. 

Muziekkamer

De kamer met het lage plafond is toch nog een paar centimeter de hoogte in gegaan door de gipsplaten te vervangen. Ook lijkt de ruimte optisch groter, doordat naast het dakkapel het plafond is verhoogd. Die ruimte kon van de vliering worden weggesnoept. 

Roos heeft ook hier een blauwe bank geplaatst en een boekenkast neergezet. Hier kunnen Casper en Vera gitaar spelen en relaxen.

Huilen van geluk

Nadat Casper en Vera het hele huis hebben gezien staan Martijn, Bob, Alex en Roos vol verwachting klaar om hun eerste reactie te horen. En die is zoals verwacht: “Dit is zo mooi!”, aldus Casper. Waarop Vera zegt: “Ik kan alleen maar huilen van geluk”. De missie is dus weer geslaagd!

Fotografie

Sonja Velda

Miniatuurvoorbeeld
Shop hier alle items

Shop The Look: het droomhuis van Casper en Vera

Miniatuurvoorbeeld
Ze wonen er al een tijdje

Zo is het nu met Casper & Vera: ‘Ik voelde me benauwd in mijn eigen huis’

Miniatuurvoorbeeld
Elke week nieuwe inspiratie en tips!

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore