Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven

Van kaal en steriel tot sfeervolle slaapkamer met tropische touch

10 mei 2022 17:44 Aangepast: 12 mei 2022 21:13

Christa en Frank hebben een prachtig huis in Amsterdam met een hele mooie en vooral hoge slaapkamer. Alleen heeft die wel een kleine metamorfose nodig. Ze weten heel goed wat ze willen, maar waar ze moeten beginnen en hoe ze het moeten aanpakken vinden ze lastig. Het stel heeft de hulp van Patrick en Lieke ingeschakeld. Tijd om dit klusje te klaren!

De slaapkamer van Christa en Frank hebben muren van maar liefst 5,5 meter hoog. Ze hebben al goed voor ogen wat ze willen, maar hebben geen idee hoe ze dat moeten gaan aanpakken. Een grote kast waar ze al hun spullen in op kunnen bergen is een grote wens en ook de verlichting mist nog in de kamer. Op hun moodboard is te zien dat ze dol zijn op planten en op warme kleuren en sferen. Lieke en Patrick gaan ermee aan de slag.

De oude situatie De oude situatie

Muren pimpen

Het klusteam heeft de hoge muren van de kamer in mooie oranje- en geeltint geschilderd. Een van de muren heeft een gaaf behang gekregen met een houtprint. Patrick geeft als tip om eerst te schilderen en daarna pas te behangen. Op die manier hoef je niet na het behangen nog heel voorzichtig erlangs te schilderen. Wel zo handig toch?

Multifunctioneel hoofdbord

De meeste mensen zullen hun bed tegen de muur hebben staan, maar Lieke had een ander plan voor het bed. Deze is namelijk niet tegen de muur, maar een heel stuk van de muur af komen te staan. Patrick heeft de nachtkastjes gemaakt die tegen het hoofdbord aan staan. In de nachtkastjes heeft hij lampjes gemonteerd. Aan de achterkant heeft hij ruimte gelaten voor wat bergruimte.

Door het bed niet tegen de muur te zetten, maar een stuk ervan af, ontstaat er een soort inloopkast.

Kabels wegwerken

Omdat de lampjes in de nachtkastjes niet draadloos zijn, maar snoeren midden door de kamer er niet mooi uitzien heeft Patrick hier iets op bedacht: een kabelgoot. De meeste kabelgoten zijn gemaakt van staal of kunststof, maar dat past natuurlijk helemaal niet bij de stijl van de slaapkamer. Daarom is deze gemaakt van hout. De snoeren van de lampjes zijn dus weggewerkt in de kabelgoot én achter een plaat aan de achterkant van het hoofdbord.

Ontzettend veel opbergruimte

Christa en Frank wilden heel graag grote kasten om al hun spullen in op te kunnen bergen. Daarom heeft Patrick gebruik gemaakt van de hoogte van de kamer en – tegen de muur achter het bed – hoge en grote opbergkasten gemaakt. Hier kunnen ze hun kleding, surfboard, wetsuit en de rest in kwijt. De kasten krijgen een warme bruine kleur en er tussenin heeft Patrick een houten kaptafeltje gemaakt.

De laatste details

Om de kamer helemaal af te maken, heeft Lieke het aangekleed met allerlei leuke details. Zo staat er een prachtig mooie, grote plant op de opbergkast om de hoogte van de kamer te accentueren. Ook hangen er nieuwe, verduisterende gordijnen voor de ramen en hangt er boven in de muur een gave rotan lamp. Tegen de muur met het behang heeft Lieke een stoere artwall gemaakt. Deze bestaat uit allerlei verschillende lijsten met tropische foto’s en plaatjes. Al deze details passen perfect in de warme, tropische stijl. 

“Zooo, dit is anders!”

Frank en Christa waren best zenuwachtig voor het resultaat van hun nieuwe slaapkamer. “Wow! Zooo, dit is anders,” roept Christa enthousiast wanneer ze slaapkamer binnenstapt. “Ik was een beetje bang voor kleur op de muur, maar ik vind dit wel mooi”, zegt Frank opgelucht. De twee kijken hun ogen uit in hun hoge, tropische slaapkamer. Opnieuw een geslaagd project! 

Miniatuurvoorbeeld
Shop hier alle items van de metamorfose

Shop The Look: de sfeervolle slaapkamer met tropische touch

Miniatuurvoorbeeld
Elke week de nieuwste tips en inspiratie!

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore