Ga naar de inhoud
RTL Wonen

Deze 5 keukenmiddeltjes verzachten de jeuk van een muggenbult meteen

Ben jij ook zo geliefd bij de mug? Dan zal je in het muggenseizoen vast geen makkelijke nachten krijgen. Zeker met al dat gezoem, maar vooral met die vervelende, jeukende bulten die je eraan overhoudt. Daar wil je natuurlijk zo snel mogelijk van af. Hieronder hebben wij 5 wondermiddeltjes op een rijtje gezet die vrijwel iedereen in huis heeft!

Heb je momenteel nog geen last van muggen in en om het huis? Dan lees je hier wat je snel moet doen om ze weg te houden! Ook zijn er planten die daarbij kunnen helpen. Welke planten dat zijn vind je hier. Hebben de muggen je inmiddels al te pakken genomen? Dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk dat die vervelende jeuk stopt voordat je jezelf helemaal openkrabt. Met de onderstaande huis- tuin en keukenmiddeltjes verzacht je de jeuk direct:

1. Basilicum

Basilicum kan goed werken tegen muggenbulten. De plant bevat namelijk een stofje genaamd Kamfer, wat de muggenbult verkoelt. Het enige wat je hoeft te doen is de basilicum scheuren en pletten. Hierna hoef je het alleen nog op de beet te wrijven en dat zorgt voor veel verlichting van de jeuk.

2. IJsblokjes

Om snel en makkelijk het jeukende en branderige gevoel tegen te gaan kun je een ijsblokje tegen de beet aan houden. Doordat het ijs zo koud is, verdooft het de uiteindes van de zenuwen voor korte tijd. De jeuk zal in die tijd grotendeels of zelfs volledig weg zijn. Helaas komt het later wel weer terug. Gelukkig zijn ijsklontjes niet schadelijk en kun je dit proces gewoon herhalen!

3. Citroen- en limoensap

Dit middeltje kan eerst een klein beetje prikken als je het op de beet smeert – vooral als je de bult hebt opgengekrabd –, maar het werkt geweldig tegen de jeuk. Pluspunt: vers limoen- en citroensap haalt niet alleen de jeuk weg, maar de sappen hebben ook antibacteriële eigenschappen. En dat voorkomt dan weer infecties! Gebruik dit middeltje wel alleen binnenshuis, want citroensap op je huid gaat namelijk niet goed samen met de zon.

4. Honing

Dit is misschien een beetje een plakkerige boel, maar honing werkt goed tegen ontstekingen en kan zorgen voor veel minder jeuk! Dit keukenmiddeltje geeft de bult een kalmerend gevoel.

5. Bananenschil

Ook een banaan is voor verrassend veel dingen goed! De suikers in de binnenkant van de bananenschil helpen om vocht uit de bult te halen. Om jeuk te voorkomen of te verhelpen kun je dit over de bult wrijven.

Fotocredits:

Niks
Elke week de nieuwste tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: