Koken met Hugo!

Moederdagverrassing: aspergequiches en bananentaart met karamel

06 mei 2022 17:42

Zondag is het zover: Moederdag. Hugo maakt daarom vandaag twee heerlijke recepten om de moeders mee te kunnen verrassen. Hij maakt aspergequiches met als dessert een bananentaart met karamel. We starten met de quiches. Verderop vind je het recept voor de taart. Succes!

Aspergequiches

  • Hoofdgerecht voor 4 personen
  • Bereidingstijd: circa 60 minuten

Ingrediënten:

  • 200 gr. dunne, witte asperges
  • zout en peper
  • roomboter voor het invetten
  • 1 pak diepvries roomboterbladerdeeg
  • 2 eieren
  • 110 ml slagroom
  • 100 gr. gesneden achterham
  • 1 bosje krulpeterselie

Extra benodigdheden:

  • muffinvorm
  • dunschiller
  • steekring van 10 cm

Bereidingswijze:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 200º C. Schil intussen de asperges en zet ze op met water en een snuf zout. Kook ze dan voor 5 minuten.

Stap 2: Vet de muffinvorm in met boter. Steek vervolgens met de steekring cirkels uit het bladerdeeg en bekleed de muffinvorm ermee.

Stap 3: Klop de eieren los met de slagroom en breng het op smaak met zout en peper. Snijd dan de asperges in stukjes.

Stap 4: Snijd de ham in hele dunne reepjes en snijd de peterselie fijn.

Tip: Wil je dit gerecht vegetarisch maken? Dan kan je de ham vervangen door zeekraal. Dat gaat erg goed samen met de rest van de ingrediënten.

Stap 5: Vul de vormen met asperges, ham, een beetje peterselie en zo’n 2 eetlepels van het slagroommengsel. Bak dit in 30-35 minuten gaar in de oven.

Stap 6: Bestrooi de quiches bij het serveren met peterselie.

Miniatuurvoorbeeld
Elke week de nieuwste tips en inspiratie!

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Bananentaart met karamel (Banoffee pie)

  • Taart voor 8 personen
  • Bereidingstijd:
    • voorbereiding: circa 20 minuten
    • opstijven: 15 minuten

Ingrediënten:

  • 100 gr. roomboter
  • 1 pak kandijkoeken (260 g bastognekoeken)
  • ½ pot karamelpasta (broodbeleg)
  • zeezoutvlokken
  • 2-3 bananen
  • 250 ml slagroom
  • 2-3 eetlepels vanillesuiker
  • 75 gr. pure chocolade
  • 1 limoen

Extra benodigdheden:

  • keukenmachine
  • quichevorm met losse bodem (doorsnede: 22 cm)
  • mixer
  • fijne rasp

Bereidingswijze:

Stap 1: Laat de boter smelten en maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Meng de twee door elkaar en druk het mengsel in de vorm. Maak een stevige opstaande rand.

Stap 2: Laat de bodem in de koelkast een kwartiertje opstijven. Meng intussen de karamelpasta met een goede snuf zoutvlokken.

Stap 3: Verdeel de pasta over de koekbodem. Klop dan de slagroom met de suiker stijf.

Stap 4: Pel de bananen en snijd ze in plakjes. Verdeel ze over de taartbodem. Schep dan de slagroom erop en strijk het glad.

Stap 5: Hak de chocolade en laat het smelten in een kom over een pan heet water (au bain-marie).

Stap 6: Druppel of lepel de chocolade over de taart zodat je mooie lijntjes krijgt. Rasp er als laatst limoenschil boven.

Eet smakelijk!

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore